Gouda sajtos croissant tálalva

Gouda sajtos croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A gouda sajtos croissant egy karakteres, mégis krémes ízvilágú változat, amely tökéletes választás egy kiadós reggelire vagy uzsonnára. A gouda enyhén diós íze tökéletesen harmonizál a mustáros-fokhagymás töltelékkel, miközben a ropogós leveles tészta remek textúrát biztosít. Ez a croissant garantáltan minden sajtkedvelő kedvence lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Gouda sajt
50 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Mustár
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    A gouda sajtot reszeld le durvára, és a fokhagymát aprítsd nagyon finomra.

    A fokhagymát reszelheted is, úgy még intenzívebb lesz az íze.

    3

    Egy tálban keverd össze a reszelt gouda sajtot, a tejfölt, a fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot, hogy egy krémes állagú tölteléket kapj.

    A mustár helyett használhatsz egy kevés tormakrémet is, ha pikánsabb ízt szeretnél.

    4

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta könnyebben kezelhető, ha hűtőből kivéve pár percig pihenteted.

    5

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag sajtos tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A feltekerésnél figyelj, hogy ne szorítsd túl a tésztát, mert akkor nem kel meg szépen.

    7

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás helyett használhatsz tejet is a kenéshez. A szezámmag helyett szórhatsz rá mákot vagy reszelt sajtot is.

    8

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rá, hogy ne égjenek meg a croissant-ok.

    9

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A meleg croissant a legfinomabb, de langyosan is nagyon ízletes.