Készítsd elő a gránátalmát: vágd félbe, és óvatosan kanalazd ki a magokat. Tipp: A magok eltávolítását egy tál víz felett végezd, hogy elkerüld a fröccsenést.
A gránátalma magokat víz alatt könnyebb eltávolítani, mert a magok lesüllyednek, a hártyák pedig feljönnek a víz tetejére.
Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz feloldódik.
Használj jó minőségű alma cidert a legjobb ízélmény érdekében.
Add hozzá a gránátalma magokat a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a gránátalma szép színe megmaradjon.
A forralás elkerülése segít megőrizni a gránátalma élénk színét és friss ízét.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely frissességet és enyhe savanykásságot ad az italnak.
A citromlé segít kiemelni a gránátalma ízét és kiegyensúlyozni az édességet.
Keverd meg alaposan, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
Az állásidő alatt a fűszerek és a gyümölcs ízei jobban összeérnek, így gazdagabb ízvilágú italt kapsz.
Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a gránátalma magokat rendezd el dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.
A leszűrt cider tisztább megjelenésű lesz, a gránátalma magokkal való díszítés pedig elegánsabbá teszi a tálalást. A menta frissítő aromát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.