Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.
Érdemes a sütőt légkeveréses funkción előmelegíteni, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. Használhatsz elektromos habverőt a gyorsabb és hatékonyabb eredményért.
Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan keverd el.
A tojásokat is szobahőmérsékleten használd. Ha a massza kicsapódna, adj hozzá egy kevés lisztet a következő tojás hozzáadásakor.
Öntsd hozzá a vaníliakivonatot és a gránátalmalét, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.
A gránátalmalé intenzívebb ízt ad a cupcake-nek. A lisztes keveréket és a tejet felváltva adagold, hogy a tészta ne legyen rágós.
Óvatosan forgasd bele a gránátalmamagokat, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A gránátalmamagokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze és ne színezzék el a tésztát.
Töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarna lesz.
A muffin formákat ne töltsd túl, mert a tészta kifolyhat sütés közben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e a cupcake-ek.
A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.
A muffinokat hagyd teljesen kihűlni, különben a krém megolvadna.
A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és szórd meg friss gránátalmamagokkal dekorációnak.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát. A gránátalmamagokat közvetlenül a krém felvitele után szórd rá, hogy jobban megtapadjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.