Gránátalmás cupcake mascarpone krémmel

Gránátalmás Cupcake

A gránátalmás cupcake egy különleges és frissítő sütemény, amely a gránátalma lédús és enyhén savanykás ízét ötvözi a puha, édes tésztával. A gránátalma már az ókori kultúrákban is kiemelt szerepet játszott, hiszen az egészségmegőrző hatásai és vibráló színe miatt nagy becsben tartották. Manapság a sütemények világában is egyre népszerűbb, hiszen frissességet és egyedi ízvilágot ad a desszerteknek. A mascarpone krém és a ropogós gránátalmamagok tökéletes egyensúlyt teremtenek ebben az elegáns cupcake-ben, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
120 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
5 g Sütőpor
1 csipet
5 ml Vaníliakivonat
80 g Gránátalmamag
50 ml Gránátalmalé
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
150 g Mascarpone

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.

    Érdemes a sütőt légkeveréses funkción előmelegíteni, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. Használhatsz elektromos habverőt a gyorsabb és hatékonyabb eredményért.

    4

    Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan keverd el.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten használd. Ha a massza kicsapódna, adj hozzá egy kevés lisztet a következő tojás hozzáadásakor.

    5

    Öntsd hozzá a vaníliakivonatot és a gránátalmalét, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben felváltva öntöd hozzá a tejet is.

    A gránátalmalé intenzívebb ízt ad a cupcake-nek. A lisztes keveréket és a tejet felváltva adagold, hogy a tészta ne legyen rágós.

    6

    Óvatosan forgasd bele a gránátalmamagokat, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A gránátalmamagokat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze és ne színezzék el a tésztát.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat kb. háromnegyedig, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarna lesz.

    A muffin formákat ne töltsd túl, mert a tészta kifolyhat sütés közben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e a cupcake-ek.

    8

    A sütés után hagyd teljesen kihűlni a muffinokat egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.

    A muffinokat hagyd teljesen kihűlni, különben a krém megolvadna.

    9

    A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovább, amíg lágy, sima krémet kapsz.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    10

    Habzsák segítségével díszítsd a cupcake-ek tetejét a krémmel, és szórd meg friss gránátalmamagokkal dekorációnak.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát. A gránátalmamagokat közvetlenül a krém felvitele után szórd rá, hogy jobban megtapadjanak.