Gránátalmás scone tálalva

Gránátalmás scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az Egyesült Királyságban és Írországban rendkívül népszerű. A gránátalmás változata különösen kedvelt, hiszen a gyümölcs friss íze tökéletesen illik a scone puha, omlós tésztájához. Ezt a receptet könnyen elkészítheted otthon, hogy egy ínycsiklandó édességet kínálhass családodnak vagy vendégeidnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
100 g Hideg vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
100 g Gránátalma
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a scone megfelelő állagának eléréséhez.

    2

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, mert ez biztosítja a scone omlós állagát. Használhatsz reszelőt is a vajhoz.

    3

    Add hozzá a tojást, tejet, és a vaníliás cukrot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll. A túlzott keverés kemény scone-okat eredményez.

    4

    Ha a tészta összeállt, add hozzá a gránátalmát és óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze.

    A gránátalmát finoman forgasd bele a tésztába, hogy ne engedje ki a levét, mert az eláztathatja a tésztát.

    5

    A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.

    A tésztát finoman nyomkodd ki, ne sodord, mert azzal elveszíted a levegősségét.

    6

    A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A sütőpapír használata megakadályozza, hogy a scone leragadjon a tepsire. A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    7

    Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is élvezhető.