Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott, mielőtt leveszed a tűzről, hogy elkerüld a kristályosodást.
Reszeld le a grapefruit héját, majd facsard ki a levét. Szűrd le, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet.
A grapefruit héja intenzívebb ízt ad a sorbetnek. A lé szűrésével elkerülheted a keserű ízt.
A cukorszirupot hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá a grapefruit levet és a reszelt héjat.
Fontos, hogy a szirup ne legyen meleg, mert a grapefruit lé elveszítheti a frissességét.
Öntsük a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezzük a fagyasztóba.
A lapos edény biztosítja az egyenletesebb fagyást.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy a sorbet túl kemény és jégkristályos legyen.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.
A rövid állás segít abban, hogy könnyebben tudj gombócokat formázni a sorbetből.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.