A csirkemellet mosd meg, majd vágd kisebb szeletekre. Sózd, borsozd meg, és reszelt fokhagymával dörzsöld be. Hagyd állni 10 percet, hogy az ízek átjárják a húst. TIPP: Ha van időd, pácolhatod pár órát is egy kis olajjal és citromlével.
A csirkemellet vágd egyenletes vastagságú szeletekre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Grillezd meg a csirkemellszeleteket egy grillserpenyőben vagy kontaktgrillben 3-4 percig oldalanként, amíg teljesen átsülnek és enyhén megpirulnak. Ezután vágd őket apró darabokra.
A csirkét ne grillezd túl, mert kiszáradhat. Akkor van kész, amikor a belseje már nem rózsaszín, de még puha.
A vöröshagymát vágd apróra és kevés olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá az apróra vágott grillezett csirkét, majd szórd meg petrezselyemmel. Keverd össze, majd vedd le a tűzről. TIPP: Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés reszelt sajtot is, de ez opcionális.
A tölteléket ízlés szerint fűszerezheted, pl. pirospaprikával, majorannával vagy más kedvelt fűszerekkel.
Teríts ki egy réteslapot, kend meg olajjal, majd helyezz rá egy másik lapot. A csirkés tölteléket hosszában halmozd rá a tésztára, majd tekerd fel. Ezt ismételd meg a többi hozzávalóval is.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha nagyon szárazak, kend meg őket egy kevés vízzel, mielőtt feltekered.
A burek tekercseket helyezd sütőpapíros tepsire. Kend meg a tetejüket a felvert tojással, amit keverj el a tejföllel. Ez biztosítja, hogy szép aranybarnára süljenek. TIPP: A tejfölös tojáskeverék nemcsak színt, hanem enyhe krémességet is ad a tetejének.
A tojásos-tejfölös keverék helyett használhatsz csak felvert tojást is, de a tejföllel krémesebb lesz a végeredmény.
Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz és ropogós. Hagyjuk pár percig hűlni, majd frissen, melegen tálaljuk. Mellé friss salátát is kínálhatsz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.