Mosd meg a cukkinit, majd vágd vékony szeletekre. Egy tálban keverd össze 2 evőkanál olívaolajat, a citromlevet, aprított fokhagymát, sót és borsot.
A cukkinit érdemes kb. 3-4 mm vastagságúra szeletelni, hogy ne essen szét a grillezés során.
Forgasd bele a cukkini szeleteket az olajos keverékbe, hogy minden oldalát bevonja.
A marinádba áztatás előtt szárítsd meg a cukkini szeleteket papírtörlővel, hogy jobban felvegyék az ízeket.
Hevíts fel egy grillserpenyőt közepes hőmérsékletre, és süsd meg a cukkinit mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szép grillcsíkos nem lesz.
A grillserpenyő legyen forró, mielőtt ráteszed a cukkinit, így szép csíkokat kapsz.
Pirítsd meg a fenyőmagot egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt, amíg aranybarnára sül, majd tedd félre hűlni.
A fenyőmagot folyamatosan kevergesd, mert könnyen megég.
Egy nagy salátástálba helyezd a rukkolát, a grillezett cukkinit, a parmezán forgácsokat és a pirított fenyőmagot.
A salátát érdemes közvetlenül tálalás előtt összeállítani, hogy a rukkola ne essen össze.
Locsold meg a salátát a maradék olívaolajjal és egy kevés extra citromlével. Óvatosan forgasd össze, és azonnal tálald.
A saláta ízét tovább fokozhatod egy kevés balzsamecettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.