A tofut vágd szeletekre, és keverd össze olívaolajjal, zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni 10-15 percig.
A tofu minél keményebb, annál jobban fog grilleződni. Ha puha tofut használsz, érdemes előtte lecsepegtetni és kinyomkodni a felesleges vizet.
Eközben a céklát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Ezután turmixold össze citromlével, kaporral és egy kevés olívaolajjal, hogy krémes szószt kapj.
A céklát sütőben is megsütheted, így intenzívebb íze lesz. Csomagold alufóliába és süsd 180°C-on kb. 1 órán át, vagy amíg puha nem lesz.
Egy grillserpenyőt melegíts fel, és süsd a tofu szeleteket 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
A grillserpenyőt alaposan forrósítsd fel, mielőtt a tofut ráhelyezed, hogy szép csíkokat kapj és ne ragadjon le.
Tálaláskor helyezd a tofuszeleteket egy tányérra, öntsd rá a céklás szószt, és szórd meg pirított szezámmaggal.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz, és enyhén megbarnul. Így sokkal finomabb lesz!
Friss kaporral díszítsd a tálalás előtt, és azonnal fogyaszd.
Azonnali fogyasztás javasolt, hogy a tofu ne ázzon el a szósztól.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.