Grillezett tofu céklás szósszal

Grillezett tofu céklás szósszal

A grillezett tofu céklás szósszal egy különleges és tápláló fogás, amely a tofu semleges ízét kombinálja a cékla földes és édeskés ízvilágával. A pirított szezámmag ropogósságot ad az étel textúrájának, míg a friss kapor és a citromlé frissessége tökéletesen kiegészíti a fogást. Ez az étel ideális egy könnyű, mégis ízletes vegetáriánus vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
200 g Cékla
30 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
10 g Friss kapor
1 tk.
1 tk. Bors
15 g Pirított szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd szeletekre, és keverd össze olívaolajjal, zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni 10-15 percig.

    A tofu minél keményebb, annál jobban fog grilleződni. Ha puha tofut használsz, érdemes előtte lecsepegtetni és kinyomkodni a felesleges vizet.

    2

    Eközben a céklát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Ezután turmixold össze citromlével, kaporral és egy kevés olívaolajjal, hogy krémes szószt kapj.

    A céklát sütőben is megsütheted, így intenzívebb íze lesz. Csomagold alufóliába és süsd 180°C-on kb. 1 órán át, vagy amíg puha nem lesz.

    3

    Egy grillserpenyőt melegíts fel, és süsd a tofu szeleteket 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A grillserpenyőt alaposan forrósítsd fel, mielőtt a tofut ráhelyezed, hogy szép csíkokat kapj és ne ragadjon le.

    4

    Tálaláskor helyezd a tofuszeleteket egy tányérra, öntsd rá a céklás szószt, és szórd meg pirított szezámmaggal.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz, és enyhén megbarnul. Így sokkal finomabb lesz!

    5

    Friss kaporral díszítsd a tálalás előtt, és azonnal fogyaszd.

    Azonnali fogyasztás javasolt, hogy a tofu ne ázzon el a szósztól.