Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzéséhez használhatsz alaplevet is a víz helyett, hogy ízletesebb legyen.
A tofut kockázd fel, és pirítsd aranybarnára egy grillserpenyőben olívaolajon. Tedd félre.
A tofu kockákat előzőleg forgathatod kukoricakeményítőbe, hogy ropogósabb legyen a sütés után.
A zöldségeket vágd vékony csíkokra, és pirítsd meg egy wokban olívaolajon magas hőmérsékleten.
A wokban a zöldségeket gyorsan kell pirítani, hogy ropogósak maradjanak. Ne tedd túl a wokot, inkább több részletben pirítsd a zöldségeket.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg a wokban a zöldségekhez adva, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát és a gyömbért csak a végén add a zöldségekhez, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Keverd bele a főtt quinoát a curry szószba, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
A quinoát alaposan keverd össze a curry szósszal, hogy mindenhol átjárja az íz.
Tálaláskor helyezd a grillezett tofut a quinoa tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés csípős szószt is, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.