Mosd meg a zöldségeket. A padlizsánt és a cukkinit karikázd fel, a paprikát és a sárgarépát csíkozd fel.
A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot, majd kend meg vele a zöldségeket.
Az olívaolaj segít, hogy a zöldségek ne száradjanak ki a grillen, és szép színt kapjanak.
Hevíts egy grillserpenyőt, és grillezd a zöldségeket mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg enyhén megpirulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a zöldségek párolódni kezdenek ahelyett, hogy pirulnának. Ha szükséges, süsd őket több részletben.
Készítsd el a tahini öntetet: keverd össze a tahinit, a citromlevet, az apróra zúzott fokhagymát és a vizet. Addig keverd, amíg sima és krémes lesz.
Ha az öntet túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több citromlevet vagy fokhagymát.
Helyezd a grillezett zöldségeket egy tálra, és locsold meg a tahini öntettel.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a még ínycsiklandóbb hatásért.
Szórd meg aprított petrezselyemmel a tálaláshoz.
Friss petrezselyem helyett más zöldfűszereket is használhatsz, például koriandert vagy mentát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.