Grillzöldséges calzone frissen sütve

Grillzöldséges calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a grillzöldséges változat egy könnyed, mégis gazdag ízvilágú étel, amely a grillezett cukkini, padlizsán és kápia paprika harmonikus kombinációjával készül. A zöldségek enyhén karamellizálódnak a sütés során, amely tökéletesen kiegészíti a mozzarella és parmezán sajt krémességét. Ha szereted a mediterrán ízeket és az egészséges, mégis laktató fogásokat, ezt a calzone-t mindenképp próbáld ki! Tipp: Ha még intenzívebb ízre vágysz, a zöldségeket egy kevés füstölt paprikával is megszórhatod sütés előtt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
150 g Cukkini
150 g Padlizsán
100 g Kápia paprika
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
5 g Bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    Ha nincs időd pizzatésztát készíteni, a bolti pizzatészta is jó megoldás.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen elszakadhat.

    3

    A cukkinit, a padlizsánt és a kápia paprikát vágd vékony szeletekre.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy grillserpenyőben vagy hagyományos serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a zöldségeket 2-3 perc alatt mindkét oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.

    A zöldségeket ne süsd túl, mert kiszáradhatnak.

    5

    Aprítsd fel a fokhagymát, és add hozzá a grillezett zöldségekhez.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz.

    6

    Fűszerezd a zöldségeket sóval, borssal, oregánóval és az apróra vágott friss bazsalikommal.

    Használhatsz más fűszereket is ízlés szerint.

    7

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal, majd szórd a grillezett zöldségekhez.

    Használhatsz más sajtokat is, például ricottát vagy gorgonzolát.

    8

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    9

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet is.

    10

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    11

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tálald melegen.

    A calzone-t kínálhatod salátával vagy mártogatóssal.