Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Ha nincs időd pizzatésztát készíteni, a bolti pizzatészta is jó megoldás.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen elszakadhat.
A cukkinit, a padlizsánt és a kápia paprikát vágd vékony szeletekre.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy grillserpenyőben vagy hagyományos serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a zöldségeket 2-3 perc alatt mindkét oldalukon, amíg enyhén megpirulnak.
A zöldségeket ne süsd túl, mert kiszáradhatnak.
Aprítsd fel a fokhagymát, és add hozzá a grillezett zöldségekhez.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz.
Fűszerezd a zöldségeket sóval, borssal, oregánóval és az apróra vágott friss bazsalikommal.
Használhatsz más fűszereket is ízlés szerint.
A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal, majd szórd a grillezett zöldségekhez.
Használhatsz más sajtokat is, például ricottát vagy gorgonzolát.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet is.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő lehet, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tálald melegen.
A calzone-t kínálhatod salátával vagy mártogatóssal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.