Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt.
Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan összekeverd, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon.
Add hozzá a meleg tejet, a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd kezdd el összedolgozni a tésztát.
A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.
Olvaszd meg a vajat, és fokozatosan adagold a tésztához, miközben folyamatosan gyúrod, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
A vajat ne öntsd egyszerre a tésztához, mert nehezebb lesz vele dolgozni. Fokozatosan adagolva könnyebben belekeverhető.
Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50 fokra felmelegítettél, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy a tészta ne legyen huzatban.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagra, majd egy nagyobb pohárral vagy fánk kiszúróval vágj belőle köröket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesznek elég magasak a fánkok.
A tésztakorongok közepére tegyél egy kis kanál guava lekvárt, majd helyezz rá egy másik tésztakorongot és nyomkodd össze a széleit.
Ügyelj arra, hogy a széleket alaposan összenyomkodd, különben a lekvár kifolyhat sütés közben.
Egy mély edényben hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha azonnal feljön a tetejére és gyengéden sül, az olaj készen áll.
Ha nincs hőmérőd, egy fakanál nyelét is beledughatod az olajba. Ha apró buborékok jelennek meg körülötte, az olaj elég meleg.
Süsd a töltött fánkokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.
Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat és nem sülnek meg egyenletesen.
A megsült fánkokat szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd hagyd kissé hűlni.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok nem lesznek túl zsírosak.
Szórd meg bőségesen porcukorral, és melegen tálald a tökéletes élmény érdekében.
A porcukrot szitán keresztül szórd meg, hogy egyenletesebb legyen a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.