Guava sorbet házi készítésű frissítő desszert

Guava sorbet

A guava sorbet egy trópusi és frissítő desszert, amely a guava egzotikus ízét emeli ki. A guava Dél-Amerikából származik, és a világ számos részén népszerű a lédús, illatos húsa miatt. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a guava természetes édessége és a lime frissessége tökéletes harmóniában van, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál guava sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
145 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss guava
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A guavát mosd meg, vágd kisebb darabokra, és távolítsd el a magokat, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    A guava magjai kemények, ezért fontos eltávolítani őket a pürésítés előtt. Ha nem sikerül teljesen eltávolítani őket, a pürét átpasszírozhatod egy szitán.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Ne forrald a szirupot, csak melegítsd addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a guava pürét és a lime levet.

    A lime lé kiemeli a guava ízét és segít megőrizni a színét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény gyorsabb fagyást tesz lehetővé.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ha van fagylaltgéped, használhatod ezt a lépést kihagyva. A gép egyenletesebben keveri a sorbetet.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és guava szeletekkel.

    A tálalás előtti rövid pihentetés segít abban, hogy a sorbet ne legyen túl kemény.