Gudeg opor ayam-mal, kókusztejes csirke tálalva rizs és friss petrezselyem kíséretében

Gudeg opor ayam-mal (kókusztejes csirkével)

A Gudeg opor ayam egy hagyományos indonéz étel, amely gazdag, krémes kókusztej szószban készül. A csirke a fűszeres szószban főtt, amit tamarind, kurkuma és koriander fűszerek gazdagítanak. Eredetileg Jáváról származik, ahol az étel fontos része az ünnepi étkezéseknek. A gazdag, mély ízek, a friss zöldségek és a kókusztej kombinációja minden falatot különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirke
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (friss gyömbér)
2 ek. Pálma cukor
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk. Koriander
1 ek. Tamarind paszta
2 db Friss chili
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét darabokra vágjuk és egy tálba tesszük.

    Ha lehet, a csirkét bőr nélkül használjuk, hogy könnyebb legyen a főzés és a fogyasztás.

    2

    A hagymát, fokhagymát, gyömbért és friss chilit vágjuk fel apróra.

    A gyömbért és fokhagymát reszelheted is, hogy finomabb ízt kapj.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a szójaszószt, pálma cukrot és a frissen felvágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit.

    A fűszerek fokozatosan adagolják az ízeket, így jobb, ha először csak pici hőt adunk hozzá.

    4

    Tedd bele a csirke darabokat a serpenyőbe és pirítsd meg minden oldalról.

    A csirkét ne süsd túl, csak addig pirítsd, amíg minden oldalról szép barna színt kap.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, tamarind pasztát, turmericot (kurkuma) és koriandert, majd keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagot érj el.

    6

    Főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Ha szükséges, közben keverd meg, hogy ne égjen le a szósz.

    7

    Tálald friss petrezselyemmel és egy kis rizs kíséretében.

    A friss petrezselyem a legjobb friss ízt adja hozzá, de helyettesítheted korianderrel is.