A csirkét darabokra vágjuk és egy tálba tesszük.
Ha lehet, a csirkét bőr nélkül használjuk, hogy könnyebb legyen a főzés és a fogyasztás.
A hagymát, fokhagymát, gyömbért és friss chilit vágjuk fel apróra.
A gyömbért és fokhagymát reszelheted is, hogy finomabb ízt kapj.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a szójaszószt, pálma cukrot és a frissen felvágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit.
A fűszerek fokozatosan adagolják az ízeket, így jobb, ha először csak pici hőt adunk hozzá.
Tedd bele a csirke darabokat a serpenyőbe és pirítsd meg minden oldalról.
A csirkét ne süsd túl, csak addig pirítsd, amíg minden oldalról szép barna színt kap.
Öntsd hozzá a kókusztejet, tamarind pasztát, turmericot (kurkuma) és koriandert, majd keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrűnek találod a szószt, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagot érj el.
Főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Ha szükséges, közben keverd meg, hogy ne égjen le a szósz.
Tálald friss petrezselyemmel és egy kis rizs kíséretében.
A friss petrezselyem a legjobb friss ízt adja hozzá, de helyettesítheted korianderrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.