Gulab Jamun, sült golyók szirupban tálalva

Gulab Jamun klasszikus recept

A Gulab Jamun egy hagyományos indiai édesség, amely édes golyókból készül, amelyek szirupban áznak, és gazdag, édes ízt adnak. Az édesség különösen népszerű az indiai ünnepi alkalmakon, mint például a Diwali, és gyakran tálalják mindenféle indiai étkezés után. A recept évtizedek óta változatlan, és az egyszerűségében rejlik az íze, amelyet a szirupban való áztatás és a megfelelő fűszerek tesznek igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Gulab Jamun por
50 g Tejpor
100 ml Tej
2 ek. Ghee (clarified butter)
300 g Cukor
200 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Gulab Jamun porát és tejport egy tálban keverd össze, majd add hozzá a tejet és a ghee-t. Keverd simára, hogy egy lágy tésztát kapj.

    Ne add hozzá túl gyorsan a tejet, hanem apránként, hogy könnyen kontrollálhasd a tészta állagát.

    2

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyen formázható legyen, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl kemény.

    Ne túl sok lisztet adj hozzá, mert az befolyásolhatja a Gulab Jamun textúráját.

    3

    Formázz a tésztából kis golyókat, ügyelve arra, hogy ne legyenek repedések rajtuk.

    A golyók egyenletesek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Forralj fel egy serpenyőben olajat közepes lángon. A golyókat óvatosan tedd az olajba, és lassan süsd őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Süsd a golyókat fokozatosan, hogy biztosan átsüljenek. Ha túl gyorsan sülnek, kívül megsülnek, de belül nyersek maradnak.

    5

    Miután a gulab jamunok megsültek, helyezd őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

    Ha az olaj túl forró, a golyók kívül megéghetnek, de belül nyersek maradhatnak.

    6

    Közben készítsd el a szirupot. A vizet és cukrot forrald össze egy lábasban, majd add hozzá a rózsavizet. Forrald tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik és szirupot képez.

    A szirup ne legyen túl sűrű, hogy a gulab jamunok jól be tudják szívni.

    7

    Miután a szirup elkészült, helyezd bele a sült gulab jamun golyókat, és hagyd őket ázni 15-20 percig, hogy jól átitthassák a szirupot.

    Minél tovább áznak a gulab jamunok a szirupban, annál ízesebbek lesznek.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a klasszikus Gulab Jamun édességet.

    A Gulab Jamun a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, de hidegen is kiváló.