A sáfrányt áztasd be egy evőkanál meleg vízbe, hogy kioldódjon belőle az aroma.
A sáfrány íze és színe a legjobban meleg vízben oldódik fel, így érdemes ezt előre megtenni.
A tejport, búzadarát és sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a tejet. Jól keverjük össze.
Ne aggódj, ha a tészta eleinte nem tűnik egyneműnek. A tej hozzáadásával egyenletesebb textúrát kapsz.
Hozzáadjuk az áztatott sáfrányt, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ne hagyd, hogy túl lágy legyen, ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejport.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor a golyók nem fognak szépen megemelkedni a sütés során.
A tésztából formázz kis golyókat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mivel a sütés során nőni fognak.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés tejport adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat közepes hőmérsékletre. A golyókat óvatosan tedd az olajba, és süsd aranybarnára.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mivel a golyók így egyenletesebben sülnek. Ügyelj arra, hogy a golyók ne süljenek túl gyorsan, különben belül nyersek maradhatnak.
Készíts szirupot a vízből és a cukorból. Forrald össze, amíg a cukor feloldódik, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
A szirupot ne forrald túl, mert akkor túl sűrű lesz, és nem tudja megfelelően bevonni a golyókat.
Miután a golyók megsültek, tedd őket a szirupba, és hagyd ázni legalább 30 percig.
Minél tovább áznak a golyók a szirupban, annál ízesebbek lesznek. A Gulab Jamun akkor a legfinomabb, ha jól átvette a szirupot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.