Gulab Jamun sáfrányos, édes, aranybarna golyók szirupban

Gulab Jamun sáfrányos

A Gulab Jamun egy híres indiai desszert, amely mély gyökerekkel rendelkezik az indiai kultúrában. A sáfrányos változata különleges ízvilágot ad ennek az édes ételnek, amelyet hagyományosan ünnepi alkalmakkor szolgálnak fel. Az édes golyók szirupban áznak, amitől minden falat egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az indiai konyha édes, fűszeres aromái, mint a sáfrány, hozzájárulnak ehhez a különleges desszerthez, ami az ínycsiklandó édesség kedvelőinek biztosan tetszeni fog.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tejpor
50 g Búzadara
50 g Vaj
100 ml Tej
1 csipet Sáfrány
200 g Cukor
250 ml Víz
1 tk. Sütőpor
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sáfrányt áztasd be egy evőkanál meleg vízbe, hogy kioldódjon belőle az aroma.

    A sáfrány íze és színe a legjobban meleg vízben oldódik fel, így érdemes ezt előre megtenni.

    2

    A tejport, búzadarát és sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a tejet. Jól keverjük össze.

    Ne aggódj, ha a tészta eleinte nem tűnik egyneműnek. A tej hozzáadásával egyenletesebb textúrát kapsz.

    3

    Hozzáadjuk az áztatott sáfrányt, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ne hagyd, hogy túl lágy legyen, ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejport.

    A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor a golyók nem fognak szépen megemelkedni a sütés során.

    4

    A tésztából formázz kis golyókat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mivel a sütés során nőni fognak.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés tejport adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat közepes hőmérsékletre. A golyókat óvatosan tedd az olajba, és süsd aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mivel a golyók így egyenletesebben sülnek. Ügyelj arra, hogy a golyók ne süljenek túl gyorsan, különben belül nyersek maradhatnak.

    6

    Készíts szirupot a vízből és a cukorból. Forrald össze, amíg a cukor feloldódik, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.

    A szirupot ne forrald túl, mert akkor túl sűrű lesz, és nem tudja megfelelően bevonni a golyókat.

    7

    Miután a golyók megsültek, tedd őket a szirupba, és hagyd ázni legalább 30 percig.

    Minél tovább áznak a golyók a szirupban, annál ízesebbek lesznek. A Gulab Jamun akkor a legfinomabb, ha jól átvette a szirupot.