Gulab Jamun tejporral, szirupban áztatott indiai édesség

Gulab Jamun tejporral

A Gulab Jamun egy hagyományos indiai édesség, amelyet tejporból és búzalisztből készítenek, és édes szirupban áztatják. Az édesség a mai napig az egyik legnépszerűbb desszert Indiában, és sokféle változata létezik. Az indiai ünnepeken, mint a Diwali, gyakran készítik el, hogy megünnepeljék a családi összejöveteleket. A tejporos változat egy egyszerűbb, de nem kevésbé finom módja annak, hogy elkészíthessük ezt a gazdag édességet otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tejpor
30 g Búzaliszt
0.5 tk. Sütőpor
100 ml Tej
300 g Cukor
150 ml Víz
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
1 ek. Rózsavíz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejport, búzalisztet és sütőport egy tálban jól keverd össze.

    Szitáld át a száraz hozzávalókat, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    2

    Add hozzá a tejet, ghee-t és gyúrd sima, puha tésztává.

    A tésztának puhanak és enyhén ragadósnak kell lennie, ha túl kemény, adj hozzá egy kis tejet.

    3

    A tésztát kis golyókká formázd, ügyelve arra, hogy ne legyenek repedések a felületükön.

    A golyókat ne formázd túl nagyra, mert sütés közben megnőnek.

    4

    Egy közepes lángú serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és óvatosan tedd bele a golyókat.

    A megfelelő hőmérséklet akkor van, ha a golyók lassan emelkednek fel az olajba, és nem sülnek meg túl gyorsan.

    5

    A golyókat folyamatosan kevergetve süsd aranybarnára, ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Ne hagyd őket felügyelet nélkül, hogy elkerüld a túlzott barnulást.

    6

    A kész gulab jamunokat tedd át egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    Miután lecsöpögtek, hagyd őket kicsit pihenni, hogy ne legyenek túl forrók a sziruphoz való áztatáshoz.

    7

    Készíts szirupot a cukorból, vízből és rózsavízből. Forrald össze őket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A szirupot ne főzd túl sokáig, mert akkor túl sűrűvé válik.

    8

    A sütött gulab jamun golyókat tedd a szirupba, és hagyd őket ázni legalább 30 percig.

    Minél tovább pihennek a szirupban, annál édesebbek és puhábbak lesznek a golyók.

    9

    Tálald az áztatott gulab jamunokat, és élvezd a gazdag, édes ízélményt.

    A gulab jamun a legfinomabb frissen, de másnap is remekül fogyasztható.