A füstölt kolbászt és a csirkehúst vágd kisebb darabokra. A zöldpaprikát, a vöröshagymát és a zellert vágd apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A csirkehús combját érdemes használni, mert finomabb és omlósabb, mint a mell, de ha szeretnél, más típusú húst is választhatsz.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Először add hozzá a füstölt kolbászt, és pirítsd meg, amíg a zsírja kiolvad, majd add hozzá a csirkehúst, és süsd, amíg minden oldalát szép aranybarna nem lesz.
A füstölt kolbász zsírosabb, így segít az ízek gazdagításában. Ne hagyd ki, mert ez adja meg a gumbo jellegzetes ízét.
Ezután add hozzá az apróra vágott zöldpaprikát, vöröshagymát, zellert és fokhagymát. Pirítsd őket 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak és illatosak legyenek.
A zöldségek pirítása fontos lépés, mivel így kioldódnak az ízek, és még gazdagabbá válik a gumbo.
A paradicsomokat vágd apróra, és add hozzá a zöldségekhez. Fűszerezd köménnyel, paprikával, sóval és borssal, valamint vágd fel a chili paprikát, és azt is add hozzá.
A chili paprikát bátran adagolhatod, ha szereted a csípőset, de egy kis chili is elegendő ahhoz, hogy pikánssá tegye az ételt.
Öntsd hozzá a hal alaplevet, és add hozzá a lencsét. Főzd az egészet közepes lángon 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul, és az ízek szépen összeérnek.
A lencse fűszeres vízben való főzése segít abban, hogy a gumbo gazdag textúrát és ízt kapjon.
Ezután add hozzá a rizst, és főzd további 15 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs hozzáadásával a gumbo egy tartalmas étellé válik. Ha túl sűrű lesz, egy kis vizet adhatsz hozzá.
Miután minden megpuhult, tálald friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissessége kiemeli a gumbo ízét, és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.