Egy vastag aljĂș lĂĄbasban hevĂtsd fel az olajat, majd szĂłrd bele a lisztet, Ă©s folyamatosan kevergetve kĂ©szĂts sötĂ©tbarna rĂĄntĂĄst (roux) kb. 10-15 perc alatt.
Ne hagyd abba a keverĂ©st, kĂŒlönben megĂ©g â a roux a gumbo szĂve Ă©s lelke.
Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, paprikĂĄt Ă©s zellert (a âszent hĂĄrmassĂĄgotâ), Ă©s pirĂtsd 5-6 percig, amĂg megpuhulnak. EzutĂĄn add hozzĂĄ az aprĂtott fokhagymĂĄt is.
A zöldsĂ©gek enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdva mĂ©g intenzĂvebb Ăzt adnak az Ă©telnek.
Add hozzĂĄ a szeletelt kolbĂĄszt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbbi 5 percig. Ăntsd hozzĂĄ a darabolt paradicsomot, majd keverd bele a fƱszereket Ă©s a babĂ©rlevelet.
Ha csĂpĆsebben szeretnĂ©d, növeld a cayenne mennyisĂ©gĂ©t â de Ăłvatosan adagold.
Ăntsd fel a hĂșslevessel, keverd el, majd fedd le Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon 30 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
IdĆnkĂ©nt keverd meg, hogy ne ragadjon le az alja â a rĂĄntĂĄs miatt sƱrƱsödni fog.
Az utolsĂł 5 percben add hozzĂĄ a rĂĄkot, Ă©s fĆzd, amĂg rĂłzsaszĂnre vĂĄlt Ă©s ĂĄtfĆ â ne fĆzd tĂșl, mert rĂĄgĂłs lesz.
A rĂĄk akkor jĂł, ha Ă©ppen csak ĂĄtlĂĄtszatlannĂĄ vĂĄlik â tovĂĄbb nem szabad fĆzni.
TĂĄlald forrĂłn, fĆtt rizsĂĄgyra merve, frissen Ćrölt borssal megszĂłrva. KĂnĂĄlhatsz hozzĂĄ friss bagettet is.
Hagyjuk ĂĄllni pĂĄr percet tĂĄlalĂĄs elĆtt â Ăgy mĂ©g jobban összeĂ©rnek az Ăzek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.