A Gundel palacsinta egy híres magyar étel, amelyet a Gundel étterem nevéhez fűznek. Az étel egy igazán különleges változata a hagyományos palacsintának, amit gazdag, diós töltelék és csokoládéöntet tesz még izgalmasabbá. A palacsinta bárki számára ismert és szeretett étel, de a Gundel palacsinta egy magasabb szintre emeli a palacsinta készítés művészetét.
Ez az étel az elegancia és a klasszikus magyar konyha találkozása. A Gundel palacsinta minden alkalomra remek választás, különösen ünnepi étkezéseken. Az ínycsiklandó diós töltelék és a gazdag csokoládéöntet valódi élvezetet nyújt minden falatban, és olyan gasztronómiai élményt biztosít, amelyet a magyar konyha mesterei hoztak elénk.
Készítsd el a palacsintákat a szokásos módon, majd tedd félre.
A palacsinta tésztája legyen elég híg, hogy vékony palacsintákat süthess. Használj szódavizet vagy buborékos ásványvizet a tésztához, hogy könnyebb legyen.
A darált diót keverd össze a cukorral, vaníliacukorral, reszelt citromhéjjal és rummal. Öntsd hozzá a meleg tejet, és keverd simára.
A diókrém akkor lesz igazán finom, ha a diót felhasználás előtt enyhén megpirítod. A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. A meleg tej segít a cukornak feloldódni és a krémnek simává válni.
Töltsd meg a palacsintákat a diókrémmel, és hajtsd félbe vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz feltekerni vagy félbehajtani. A töltelék egyenletes elosztásával szebb végeredményt kapsz.
Az étcsokoládét olvaszd fel a vajjal és a tejszínnel gőz fölött, hogy sima csokoládéöntetet kapj.
A csokoládé gőz felett olvasztása megakadályozza, hogy leégjen. Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Ha túl sűrű az öntet, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Tálaláskor locsold meg a palacsintákat az olvasztott csokoládéöntettel.
A palacsintákat porcukorral is megszórhatod a csokoládéöntet mellé. Díszítheted tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.