Reszeld le a gyömbért és a narancs héját, majd facsard ki a narancs levét.
A narancs héját csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a reszelt gyömbért 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
Vigyázz, a gyömbér könnyen megég! Alacsony lángon pirítsd, és folyamatosan keverd.
Add hozzá a narancslevet, a mézet, a szójaszószt és a vizet. Keverd össze alaposan.
A frissen facsart narancslé sokkal intenzívebb ízt ad, mint a bolti.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy sima állagot kapj, majd öntsd a lábosba.
Fontos, hogy a keményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a szósz.
Lassú tűzön főzd a szószt folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik, körülbelül 5-7 perc alatt.
A folyamatos keverés azért fontos, hogy a szósz ne égjen le az aljára.
Add hozzá a reszelt narancshéjat és ízesítsd sóval. Kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízeket.
A sóval óvatosan bánj, a szójaszósz is sós. Kóstold meg többször, mielőtt hozzáadnál.
Tálald a szószt frissen sült halakhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Légmentesen zárható edényben hűtőben 2-3 napig eltartható.
A szósz sűrűségét a főzési idővel tudod szabályozni. Ha sűrűbbet szeretnél, főzd tovább.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.