Gyömbéres parfé tálalva

Gyömbéres parfé

A gyömbéres parfé egy különleges, fűszeres desszert, amely a gyömbér friss, pikáns ízét hozza el a hideg édességek világába. A gyömbér, mint a téli hónapok egyik legkedveltebb fűszere, különleges aromát ad ennek a krémes, hűsítő desszertnek. Ez a parfé ideális választás, ha valami egyedi és frissítő édességre vágysz, amely egyaránt melegíti a lelkedet és kényezteti az ízlelőbimbóidat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
10 g Friss gyömbér
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A tejszínt használhatod zsírosabb, 30%-os változatban is, hogy krémesebb legyen a parfé.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg kifehéredik, így lesz a parfé szép sárga színű.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    Ha a krém elkezd forrni, azonnal vedd le a tűzről, különben a tojás kicsapódhat.

    4

    A friss gyömbért hámozd meg, és reszeld finomra. A reszelt gyömbért add hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverd el.

    A gyömbért reszelheted gyümölcsprésen is, így a leve is belekerül a krémbe, ami még intenzívebb ízt ad.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűréssel biztosítod, hogy a parfé sima és krémes legyen.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A hűtés során időnként keverd meg a parfé keverékét, hogy egyenletesen fagyjon meg.