Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A tejszínt használhatod zsírosabb, 30%-os változatban is, hogy krémesebb legyen a parfé.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg kifehéredik, így lesz a parfé szép sárga színű.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
Ha a krém elkezd forrni, azonnal vedd le a tűzről, különben a tojás kicsapódhat.
A friss gyömbért hámozd meg, és reszeld finomra. A reszelt gyömbért add hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverd el.
A gyömbért reszelheted gyümölcsprésen is, így a leve is belekerül a krémbe, ami még intenzívebb ízt ad.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűréssel biztosítod, hogy a parfé sima és krémes legyen.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A hűtés során időnként keverd meg a parfé keverékét, hogy egyenletesen fagyjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.