Hámozd meg a sárgarépát és a gyömbért, majd szeleteld fel a sárgarépát vékony karikákra, és reszeld le a gyömbért.
A sárgarépát minél vékonyabbra szeleteled, annál hamarabb megpuhul.
Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a sárgarépát és a reszelt gyömbért. Pirítsd őket közepes lángon 5-7 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.
Ha a sárgarépa nagyon száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le.
Öntsd hozzá a narancslevet, a szójaszószt, a mézet és a vizet. Keverd össze, majd lassú tűzön főzd 10-12 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs friss narancsleved, használhatsz boltit, de a friss íze sokkal jobb.
Hagyd a keveréket kicsit hűlni, majd botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet a kívánt állag eléréséhez.
A pürésítésnél légy óvatos, mert a forró szósz fröcsöghet!
Ízesítsd a szószt sóval és borssal, majd keverd jól át. Tálalás előtt melegen kínáld.
A sóval és borssal óvatosan bánj, kóstold meg többször.
Ez a szósz kiválóan illik grillezett húsokhoz, halakhoz, vagy akár tésztaételekhez is.
A szószhoz adhatsz egy kis reszelt narancshéjat is a még intenzívebb narancs ízért. Ügyelj arra, hogy csak a narancssárga részét reszeld, a fehér keserű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.