Gyömbéres sütemény aranybarna, omlós textúrával, porcukorral meghintve.

Gyömbéres sütemény

A Gyömbéres sütemény az egyik legaromásabb és legízesebb édesség, amely a téli hónapok egyik legnagyobb kedvence. A gyömbér fűszeres és enyhén csípős íze tökéletesen illik a süteményekhez, különösen az ünnepi időszakokban. A recept eredete a középkori Angliába nyúlik vissza, ahol a fűszerek, mint a gyömbér, fahéj és szegfűszeg, különösen népszerűek voltak a süteményekben.

A gyömbéres sütemény története a viktoriánus Anglia idejére vezethető vissza, amikor az édességek és fűszerek iránti vonzalom különösen erős volt. A mai napig a sütemények közül az egyik legnépszerűbb választás, különösen a karácsonyi időszakban, mivel a gyömbér és a méz kombinációja olyan édes élményt nyújt, amely egyedülálló. Az édes és fűszeres ízek igazi ünnepi hangulatot teremtenek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
250 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
3 ek. Méz
2 tk Friss gyömbér
1 tk Sütőpor
2 db Tojás
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a sütőformát.

    A sütőformát liszttel is meghintheted a kivajazás után, hogy a sütemény biztosan ne ragadjon le.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a reszelt friss gyömbért egy tálban.

    A gyömbért finomra reszeld, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a vajat, a cukrot és a mézet, majd add hozzá a tojásokat.

    A vajat szobahőmérsékletűen használd, hogy könnyebben lehessen kikeverni a cukorral.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a lisztes keveréket és a tejet, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Öntsd a tésztát a sütőformába, és süsd 25-30 percig, amíg a sütemény aranybarna nem lesz.

    Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a sütemény megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész.

    6

    Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A süteményt teljesen hűtsd ki, mielőtt felszeleteled, különben könnyen morzsálódhat.