KrĂ©mes gyömbĂ©res sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

GyömbĂ©res sĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A gyömbĂ©res sĂŒtƑtökkrĂ©mleves egy igazi Ƒszi kedvenc, amely a sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t a gyömbĂ©r pikĂĄns fƱszeressĂ©gĂ©vel ötvözi. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen fƑtt, selymes leves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tott tökmag kellemes ropogĂłssĂĄgot ad a tĂĄlalĂĄskor. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a sĂŒtƑtököt lassan fƑzzĂŒk puhĂĄra, Ă­gy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rnek. Ezzel a recepttel garantĂĄltan egy könnyƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł sĂŒtƑtökkrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz otthon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 1 g Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, magozd ki, majd vĂĄgd kisebb kockĂĄkra.

    A sĂŒtƑtök hĂĄmozĂĄsa nehĂ©z lehet. Ha van rĂĄ lehetƑsĂ©ged, sĂŒsd meg elƑször a sĂŒtƑtököt egĂ©szben vagy fĂ©lbevĂĄgva, Ă­gy könnyebben eltĂĄvolĂ­thatĂł a hĂ©ja.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt.

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, hogy egyenletesen puhuljon meg a levesben.

    3

    A friss gyömbért håmozd meg és reszeld le.

    A gyömbért egy teåskanållal is meg tudod håmozni, így kevesebb vész kårba.

    4

    Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Vigyåzz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserƱvé teheti a levest.

    5

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt, majd pirĂ­tsd pĂĄr percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A gyömbĂ©rt reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok a levesben. A pirĂ­tĂĄs segĂ­t kiemelni a sĂŒtƑtök Ă©s a gyömbĂ©r Ă­zĂ©t.

    6

    Öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 20-25 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Ha nincs alapleved, hasznålhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.

    7

    Adj hozzĂĄ sĂłt, borsot Ă©s szerecsendiĂłt, majd fƑzd tovĂĄbbi 5 percig.

    A fƱszerezésnél kóstold meg a levest, és ízlésed szerint adagold a fƱszereket.

    8

    Egy botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    PĂŒrĂ©sĂ­tĂ©skor figyelj, hogy ne fröccsenjen ki a forrĂł leves. HasznĂĄlj magas falĂș edĂ©nyt.

    9

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig alacsony lĂĄngon.

    A tejszĂ­ntƑl mĂ©g krĂ©mesebb lesz a leves. Ha vegĂĄn vagy, hasznĂĄlhatsz növĂ©nyi tejszĂ­nt is.

    10

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd friss korianderrel vagy pirĂ­tott tökmaggal.

    A pirított tökmaghoz adj egy kevés sót és fƱszereket (pl. chili), hogy még ízletesebb legyen.