Krémes gyömbéres sütőtökkrémleves tálalva

Gyömbéres sütőtökkrémleves

A gyömbéres sütőtökkrémleves egy igazi őszi kedvenc, amely a sütőtök természetes édességét a gyömbér pikáns fűszerességével ötvözi. Képzeld el, ahogy a frissen főtt, selymes leves illata betölti a konyhát, miközben a pirított tökmag kellemes ropogósságot ad a tálaláskor. Az elkészítés egyik titka, hogy a sütőtököt lassan főzzük puhára, így az ízek még jobban összeérnek. Ezzel a recepttel garantáltan egy könnyű és tápláló sütőtökkrémlevest készíthetsz otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sütőtök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
30 g Vaj
800 ml Zöldségalaplé
150 ml Tejszín
5 g
2 g Bors
1 g Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, magozd ki, majd vágd kisebb kockákra.

    A sütőtök hámozása nehéz lehet. Ha van rá lehetőséged, süsd meg először a sütőtököt egészben vagy félbevágva, így könnyebben eltávolítható a héja.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen puhuljon meg a levesben.

    3

    A friss gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A gyömbért egy teáskanállal is meg tudod hámozni, így kevesebb vész kárba.

    4

    Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserűvé teheti a levest.

    5

    Add hozzá a sütőtököt és a reszelt gyömbért, majd pirítsd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A gyömbért reszeld finomra, hogy ne legyenek benne nagy darabok a levesben. A pirítás segít kiemelni a sütőtök és a gyömbér ízét.

    6

    Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.

    Ha nincs alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.

    7

    Adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, majd főzd további 5 percig.

    A fűszerezésnél kóstold meg a levest, és ízlésed szerint adagold a fűszereket.

    8

    Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

    Pürésítéskor figyelj, hogy ne fröccsenjen ki a forró leves. Használj magas falú edényt.

    9

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig alacsony lángon.

    A tejszíntől még krémesebb lesz a leves. Ha vegán vagy, használhatsz növényi tejszínt is.

    10

    Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss korianderrel vagy pirított tökmaggal.

    A pirított tökmaghoz adj egy kevés sót és fűszereket (pl. chili), hogy még ízletesebb legyen.