A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd össze jól.
A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a focaccia megfelelő állagához.
Öntsd hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy ragacsos tészta nem lesz.
A víz legyen langyos, ne forró, mert az károsíthatja a sütőport. Az olívaolaj minősége befolyásolja a végeredmény ízét.
A tésztát ne gyúrd túl, csak addig keverd, amíg össze nem áll.
A túlzott gyúrás kemény focacciát eredményez. A ragacsos állag a megfelelő.
Nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Az olívaolajjal kikent tepsi megakadályozza, hogy a focaccia leragadjon, és ropogós alapot biztosít.
A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy kis mélyedések keletkezzenek, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A mélyedésekbe gyűlő olívaolaj ízletes és ropogós részeket hoz létre a focaccián. Szórhatsz rá tengeri sót is.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg. A focaccia akkor jó, ha aranybarna és ropogós.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia melegen a legfinomabb, de szobahőmérsékleten is élvezhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.