Gyoza gombóc szójaszósszal tálalva, friss zöldhagymával díszítve

Gyoza gombóc szójaszósszal

A gyoza a japán konyha egyik legnépszerűbb étele, amelyet gyakran fogyasztanak előételként vagy főételként. Eredetileg a kínai dumplingekből származik, de a japánok saját ízvilágukkal alakították át. A gyoza tésztája kívül ropogós, belül pedig szaftos, ínycsiklandó töltelékkel. A szójaszósz a gyoza tökéletes kiegészítője, hiszen kiemeli az ízeket. A gyoza készítése igazi művészet, amit minden japán háztartásban szívesen gyakorolnak. A tésztát és a tölteléket mindig frissen készítik, hogy az étel igazi élvezetet nyújtson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gyoza tészta
250 g Darálthús (sertés)
100 g Kelkáposzta
2 g Fokhagyma
1 ek. Ginger
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelkáposztát apró darabokra vágjuk, majd egy konyharuhával kinyomjuk belőle a felesleges vizet.

    A kelkáposztát blanszírozással is lágyíthatjuk, így még könnyebben kezelhető lesz a töltelékben.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, majd egy nagy tálba tesszük a darált hússal együtt.

    A friss fokhagyma és gyömbér hozzáadásával igazán ízletes lesz a gyoza tölteléke.

    3

    Hozzáadjuk a kelkáposztát, a szójaszószt, szezámolajat és az apróra vágott zöldhagymát, majd alaposan összekeverjük.

    Ne habozzunk ízesíteni! Ha szükséges, egy kis sóval vagy borssal finomíthatjuk az ízeket.

    4

    A gyoza tésztákat egyenként töltsük meg a kész töltelékkel, és hajtsuk össze őket, ügyelve arra, hogy a szélek jól összenyomódjanak.

    Használj egy kis vizet a tészta széleinek összefogásához, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.

    5

    Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a gyozákat közepes lángon mindkét oldalát pirítsuk meg, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ha szeretnéd, gőzöléssel is készítheted a gyozákat – ezután még puhábbak és szaftosabbak lesznek.

    6

    Közben egy kis tálban készítsük el a szójaszószt, amit az elkészült gyozákkal tálalunk.

    A szójaszósz mellé ízlés szerint hozzáadhatsz egy kis chilit is, hogy még pikánsabb legyen!

    7

    A kész gyozákat tálaljuk a szójaszósszal, és friss zöldhagymával díszítjük.

    A tálalás során ügyelj arra, hogy a gyozák ne legyenek túl zsúfoltan elrendezve a tányéron, hogy minden falat élvezet legyen.