A káposztát vágd apróra, majd sózd meg és hagyd pihenni 5-10 percig. Ezt követően nyomd ki belőle a felesleges vizet.
A káposzta pihenése után nyomd ki a vizet, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.
A darált húst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, szezámolajjal, borssal, szójaszósszal és az előkészített káposztával.
A gyömbér frissítő ízt ad a tölteléknek, ha szereted az intenzívebb ízt, akkor több gyömbért is használhatsz!
A gyoza tésztákat egyenként tedd a tenyeredbe, és a közepükbe helyezd a tölteléket. A tészta széleit vizezd meg, majd hajtsd félbe és jól nyomd össze a széleit, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A tészta széleit jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljon ki!
Egy serpenyőben forrósítsd fel egy kevés szezámolajat, majd a gyoza-téteket helyezd bele, és pirítsd 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz az aljuk.
A gyoza pirítása fontos, hogy egy ropogós textúrát kapjon.
Ezután önts a serpenyőbe egy kevés vizet (kb. 50 ml), és fedd le a serpenyőt. Pár perc alatt gőzölve párold meg a gyoza többi részét, amíg a tészta teljesen megpuhul.
A víz hozzáadása gőzölve puhítja meg a gyoza tésztáját, így egyszerre ropogós és puha lesz!
Tálald a kész gyozákat friss szójaszósszal, és ha szeretnéd, szórj rá egy kevés szezámmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.