Gyoza káposztával, szójaszósszal tálalva

Gyoza Káposztával

A gyoza a japán konyha egyik legismertebb étke, amelyet a hagyományos tésztából készítenek, és különféle töltelékekkel, mint például darált hús, zöldségek vagy tenger gyümölcsei. A káposztás gyoza egy friss és egészséges változat, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon. Az étel ropogós tésztájával és gazdag, fűszeres töltelékével egy igazi ínycsiklandó étkezés.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darálthús (sertés vagy csirke)
150 g Fehér káposzta
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Szezámolaj
20 db Gyoza tészta
2 ek. Szójaszósz
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát vágd apróra, majd sózd meg és hagyd pihenni 5-10 percig. Ezt követően nyomd ki belőle a felesleges vizet.

    A káposzta pihenése után nyomd ki a vizet, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.

    2

    A darált húst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, szezámolajjal, borssal, szójaszósszal és az előkészített káposztával.

    A gyömbér frissítő ízt ad a tölteléknek, ha szereted az intenzívebb ízt, akkor több gyömbért is használhatsz!

    3

    A gyoza tésztákat egyenként tedd a tenyeredbe, és a közepükbe helyezd a tölteléket. A tészta széleit vizezd meg, majd hajtsd félbe és jól nyomd össze a széleit, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljon ki!

    4

    Egy serpenyőben forrósítsd fel egy kevés szezámolajat, majd a gyoza-téteket helyezd bele, és pirítsd 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz az aljuk.

    A gyoza pirítása fontos, hogy egy ropogós textúrát kapjon.

    5

    Ezután önts a serpenyőbe egy kevés vizet (kb. 50 ml), és fedd le a serpenyőt. Pár perc alatt gőzölve párold meg a gyoza többi részét, amíg a tészta teljesen megpuhul.

    A víz hozzáadása gőzölve puhítja meg a gyoza tésztáját, így egyszerre ropogós és puha lesz!

    6

    Tálald a kész gyozákat friss szójaszósszal, és ha szeretnéd, szórj rá egy kevés szezámmagot.