GyĂŒmölcskrĂ©m torta tĂĄlalva

GyĂŒmölcskrĂ©m torta

A gyĂŒmölcskrĂ©m torta egy tökĂ©letes desszert a melegebb hĂłnapokra, hiszen könnyƱ, frissĂ­tƑ Ă©s tele van gyĂŒmölcsökkel. A puha piskĂłta alap Ă©s a krĂ©mes, gyĂŒmölcsös rĂ©teg harmĂłniĂĄja mindenkit lenyƱgöz. Ez a torta nemcsak az Ă­zĂ©vel, hanem a szĂ­nes megjelenĂ©sĂ©vel is elvarĂĄzsolja a vendĂ©geket. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi esemĂ©nyekre, barĂĄti összejövetelekre vagy egyszerƱ hĂ©tvĂ©gi kĂ©nyeztetĂ©skĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 100 g Vaj
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 100 ml Tej
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 300 g Friss gyĂŒmölcs (eper, ĂĄfonya, kiwi)
⭕ 10 g Zselatin

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tortaformĂĄt sĂŒtƑpapĂ­rral vagy vajazd ki Ă©s lisztezd meg.

    A sĂŒtƑpapĂ­r hasznĂĄlata egyszerƱbb, mert könnyen kiemelhetƑ a piskĂłta a formĂĄbĂłl, de a vajazĂĄs Ă©s lisztezĂ©s is jĂł megoldĂĄs, ha nincs sĂŒtƑpapĂ­r.

    2

    Keverd össze a lisztet Ă©s a sĂŒtƑport egy tĂĄlban.

    A sĂŒtƑport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlassa el a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzå a tojåsokat, és keverd simåra.

    A vajat és a cukrot legalåbb 5 percig keverd, amíg könnyƱ és habos nem lesz. A tojåsokat egyenként keverd hozzå, és minden tojås utån keverd alaposan a tésztåt.

    4

    Fokozatosan keverd a szåraz hozzåvalókat a vajas keverékhez, majd add hozzå a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simåra a tésztåt.

    A szåraz és a nedves hozzåvalókat felvåltva add hozzå, hogy ne csapódjon ki a tészta. Kezdd és fejezd be a szåraz hozzåvalókkal.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 25-30 percig, vagy amĂ­g a beleszĂșrt tƱ tisztĂĄn kijön. HƱtsd ki teljesen.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl, ezĂ©rt 25 perc utĂĄn ellenƑrizd a tortĂĄt tƱprĂłbĂĄval. Ha a teteje nagyon barnulna, takard le alufĂłliĂĄval.

    6

    Közben verd fel a tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele a zselatint, amelyet elƑzƑleg kevĂ©s vĂ­zben feloldottĂĄl Ă©s lehƱtöttĂ©l.

    A zselatint elƑször hideg vĂ­zben ĂĄztasd, majd forrĂł vĂ­zben oldd fel. Fontos, hogy a zselatin ne legyen forrĂł, amikor a tejszĂ­nhabhoz kevered, mert kĂŒlönben összeesik a hab.

    7

    Óvatosan forgasd bele a felaprĂ­tott gyĂŒmölcsök felĂ©t a tejszĂ­nhabba.

    A gyĂŒmölcsöket Ăłvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze, Ă©s a tejszĂ­nhab ne essen össze.

    8

    SimĂ­tsd el a gyĂŒmölcsös krĂ©met a kihƱlt piskĂłtĂĄn, Ă©s dĂ­szĂ­tsd a torta tetejĂ©t a maradĂ©k friss gyĂŒmölcsökkel.

    A krĂ©met egyenletesen simĂ­tsd el a piskĂłtĂĄn, Ă©s a gyĂŒmölcsöket rendezd el tetszĂ©s szerint.

    9

    Tedd a tortĂĄt hƱtƑbe legalĂĄbb 3 ĂłrĂĄra, hogy megdermedjen.

    A tortĂĄt hƱtĂ©s elƑtt Ă©rdemes letakarni folpackkal, hogy ne szĂĄradjon ki a krĂ©m.