MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tortaformĂĄt sĂŒtĆpapĂrral vagy vajazd ki Ă©s lisztezd meg.
A sĂŒtĆpapĂr hasznĂĄlata egyszerƱbb, mert könnyen kiemelhetĆ a piskĂłta a formĂĄbĂłl, de a vajazĂĄs Ă©s lisztezĂ©s is jĂł megoldĂĄs, ha nincs sĂŒtĆpapĂr.
Keverd össze a lisztet Ă©s a sĂŒtĆport egy tĂĄlban.
A sĂŒtĆport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlassa el a tĂ©sztĂĄban.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat a cukorral, majd egyenkĂ©nt add hozzĂĄ a tojĂĄsokat, Ă©s keverd simĂĄra.
A vajat Ă©s a cukrot legalĂĄbb 5 percig keverd, amĂg könnyƱ Ă©s habos nem lesz. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt keverd hozzĂĄ, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn keverd alaposan a tĂ©sztĂĄt.
Fokozatosan keverd a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a vajas keverĂ©khez, majd add hozzĂĄ a tejet Ă©s a vanĂlia kivonatot. Dolgozd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt.
A szåraz és a nedves hozzåvalókat felvåltva add hozzå, hogy ne csapódjon ki a tészta. Kezdd és fejezd be a szåraz hozzåvalókkal.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 25-30 percig, vagy amĂg a beleszĂșrt tƱ tisztĂĄn kijön. HƱtsd ki teljesen.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl, ezĂ©rt 25 perc utĂĄn ellenĆrizd a tortĂĄt tƱprĂłbĂĄval. Ha a teteje nagyon barnulna, takard le alufĂłliĂĄval.
Közben verd fel a tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele a zselatint, amelyet elĆzĆleg kevĂ©s vĂzben feloldottĂĄl Ă©s lehƱtöttĂ©l.
A zselatint elĆször hideg vĂzben ĂĄztasd, majd forrĂł vĂzben oldd fel. Fontos, hogy a zselatin ne legyen forrĂł, amikor a tejszĂnhabhoz kevered, mert kĂŒlönben összeesik a hab.
Ăvatosan forgasd bele a felaprĂtott gyĂŒmölcsök felĂ©t a tejszĂnhabba.
A gyĂŒmölcsöket Ăłvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze, Ă©s a tejszĂnhab ne essen össze.
SimĂtsd el a gyĂŒmölcsös krĂ©met a kihƱlt piskĂłtĂĄn, Ă©s dĂszĂtsd a torta tetejĂ©t a maradĂ©k friss gyĂŒmölcsökkel.
A krĂ©met egyenletesen simĂtsd el a piskĂłtĂĄn, Ă©s a gyĂŒmölcsöket rendezd el tetszĂ©s szerint.
Tedd a tortĂĄt hƱtĆbe legalĂĄbb 3 ĂłrĂĄra, hogy megdermedjen.
A tortĂĄt hƱtĂ©s elĆtt Ă©rdemes letakarni folpackkal, hogy ne szĂĄradjon ki a krĂ©m.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.