GyĂŒmölcsös cider jĂ©ggel Ă©s friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel

GyĂŒmölcsös cider

A cider hosszĂș mĂșltra tekint vissza, eredete az Ăłkori EurĂłpĂĄba nyĂșlik, ahol az alma erjesztĂ©sĂ©vel kĂ©szĂ­tettĂ©k ezt a frissĂ­tƑ italt. Az Ă©vek sorĂĄn egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlt, Ă©s szĂĄmos variĂĄciĂł szĂŒletett belƑle, kĂŒlönösen a modern mixolĂłgiĂĄban, ahol gyĂŒmölcsökkel Ă©s fƱszerekkel kombinĂĄljĂĄk. Egy forrĂł nyĂĄri napon nincs is jobb, mint egy hƱsĂ­tƑ, gyĂŒmölcsös cider, amely tele van friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel Ă©s citrusokkal. Az Ă©des alma cider Ă©s a savanykĂĄs narancs, valamint a bogyĂłs gyĂŒmölcsök tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak, miközben a jĂ©gkockĂĄk kellemesen lehƱtik az italt. A gyĂŒmölcsök hozzĂĄadĂĄsa nemcsak a cider Ă­zĂ©t gazdagĂ­tja, hanem szĂ©p megjelenĂ©st is kölcsönöz az italnak. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s friss bazsalikommal vagy egy leheletnyi gyömbĂ©rrel!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Alma cider
⭕ 100 ml Friss narancslĂ©
⭕ 15 ml Friss citromlĂ©
⭕ 4 db Eper
⭕ 6 db Málna
⭕ 8 db Áfonya
⭕ 10 ml MĂ©z
⭕ 4 db JĂ©gkocka
⭕ 2 db Menta levĂ©l

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb kancsóba öntsd bele az alma cidert, a frissen facsart narancslevet és a citromlevet. Keverd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ alma cidert a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben. A frissen facsart gyĂŒmölcslevek sokkal finomabbak, mint a boltiak.

    2

    Mosd meg az epret, a mĂĄlnĂĄt Ă©s az ĂĄfonyĂĄt. Az epret vĂĄgd kisebb darabokra, majd add a kancsĂłhoz a többi gyĂŒmölccsel egyĂŒtt.

    HasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcsöket is, pĂ©ldĂĄul szezonĂĄlis gyĂŒmölcsöket vagy azokat, amelyeket a legjobban szeretsz.

    3

    Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s mĂ©zet az ital Ă©dessĂ©gĂ©nek kiegyensĂșlyozĂĄsĂĄra, majd Ăłvatosan keverd össze.

    A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha nem szereted a mĂ©zet, hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑszert is, pĂ©ldĂĄul agavĂ© szirupot vagy juharszirupot.

    4

    TegyĂ©l a poharakba jĂ©gkockĂĄt, Ă©s öntsd rĂĄ a gyĂŒmölcsös cider keverĂ©ket.

    Ha szeretnĂ©d, elƑre lehƱtheted a cider keverĂ©ket a hƱtƑben.

    5

    Minden pohår tetejére helyezz egy friss mentalevelet a díszítés és az extra frissesség érdekében.

    A mentalevél helyett hasznålhatsz mås friss fƱszernövényt is, példåul bazsalikomot vagy rozmaringot.

    6

    Azonnal tĂĄlald, Ă©s Ă©lvezd a hƱsĂ­tƑ, gyĂŒmölcsös cider frissĂ­tƑ Ă­zĂ©t!

    A gyĂŒmölcsökkel egyĂŒtt a cider egy kicsit ĂĄllni is hagyhatĂł a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.