Gyümölcsös joghurtfánk tálalva

Gyümölcsös joghurtfánk

A gyümölcsös joghurtfánk egy könnyed és gyors desszert, amely a bogyós gyümölcsök frissességével és a joghurt puhaságával nyeri el az ínyencek tetszését. A sütőporos tésztának köszönhetően az élesztős verzióknál gyorsabban elkészül, így ideális választás egy spontán vendégváró édességként vagy egy délutáni nassolnivalóként. A fánk kívül enyhén ropogós, belül pedig puha, zamatos, tele friss gyümölcsökkel!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
80 g Cukor
2 g
10 g Sütőpor
250 ml Natúr joghurt
2 db Tojás
5 ml Vaníliakivonat
1 db Reszelt citromhéj
150 g Vegyes bogyós gyümölcsök (eper, málna, áfonya)
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.

    A sütőport keverd alaposan a liszthez, hogy egyenletesen keljenek a fánkok.

    2

    Egy másik edényben habard el a tojásokat, add hozzá a joghurtot, a vaníliakivonatot és a reszelt citromhéjat.

    Használj szobahőmérsékletű joghurtot, hogy jobban elkeveredjen a többi hozzávalóval.

    3

    Fokozatosan keverd a száraz hozzávalókhoz a joghurtos keveréket, majd óvatosan forgasd bele a bogyós gyümölcsöket, hogy ne törjenek össze.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen össze nem állnak. A túlkeverés kemény fánkokat eredményez.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha nincs hőmérőd, dobj egy kis darab tésztát az olajba. Ha azonnal feljön és aranybarnára sül, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

    5

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat és a fánkok megszívják magukat olajjal.

    6

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    7

    Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, majd tálald friss gyümölcsökkel.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a fánkokra, mert különben felszívja a nedvességet.