Egy közepes tálban keverd össze a mézet és a dijoni mustárt, amíg sima állagot nem kapsz.
Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz érdekében. A méz fajtája is befolyásolja az ízt, próbálj ki többfélét!
Add hozzá a narancslevet, az almalevet, a fehérborecetet és a frissen reszelt gyömbért. Keverd alaposan össze.
A friss gyömbér helyett használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér íze sokkal intenzívebb.
Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd össze.
A só és bors mennyiségét kóstolással állítsd be, figyelembe véve a mustár sósságát.
Hűtsd a szószt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek összeérni és a szósznak sűrűbbé válni.
Tálald frissen grillezett húsok, saláták vagy sajtok mellé.
A szósz kiválóan illik szárnyasokhoz, sertéshúshoz és kemény sajtokhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.