Gyümölcsös mézes mustárszósz egy tálban, mellette friss gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Gyümölcsös Mézes Mustárszósz

A gyümölcsös mézes mustárszósz egy egyszerű, de különleges kiegészítő, amely tökéletesen harmonizál a grillezett húsokkal, salátákkal vagy sajtokkal. Az édes méz, a dijoni mustár és a friss narancslé egyedülálló ízvilágot teremt, amely egyszerre frissítő és gazdag. Ez a szósz gyorsan elkészíthető, mégis garantáltan emlékezetessé teszi az étkezést, legyen szó családi vacsoráról vagy baráti grillezésről.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Méz
2 ek. Dijoni mustár
100 ml Narancslé
50 ml Almalé
1 tk. Fehérborecet
1 tk. Friss gyömbér
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze a mézet és a dijoni mustárt, amíg sima állagot nem kapsz.

    Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz érdekében. A méz fajtája is befolyásolja az ízt, próbálj ki többfélét!

    2

    Add hozzá a narancslevet, az almalevet, a fehérborecetet és a frissen reszelt gyömbért. Keverd alaposan össze.

    A friss gyömbér helyett használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér íze sokkal intenzívebb.

    3

    Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd össze.

    A só és bors mennyiségét kóstolással állítsd be, figyelembe véve a mustár sósságát.

    4

    Hűtsd a szószt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít az ízeknek összeérni és a szósznak sűrűbbé válni.

    5

    Tálald frissen grillezett húsok, saláták vagy sajtok mellé.

    A szósz kiválóan illik szárnyasokhoz, sertéshúshoz és kemény sajtokhoz is.