Macaronos eperfagylalt tálalva

Häagen-Dazs Macaron Strawberry

A macaron és az eperfagylalt kombinációja az édes élvezetek csúcspontja. A macaron, amelyet először Franciaországban tettek népszerűvé a 16. században, mára világszerte ikonikus desszertté vált. A Häagen-Dazs márka ezt az eleganciát emelte a jégkrémek világába, ötvözve a krémes fagylaltot a roppanós macaron darabokkal. Az otthoni verzióval te is elkészítheted ezt a luxus desszertet egyszerűen, prémium minőségű alapanyagokból. Tökéletes választás különleges alkalmakra vagy egy meleg nyári nap hűsítésére!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
150 g Eper
50 g Cukor
5 ml Vanília kivonat
6 db Macaron héjak

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret megmossuk, eltávolítjuk a szárát, és apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban a cukorral együtt közepes lángon felfőzzük, amíg sűrű eperöntetet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.

    A főzés során időnként keverjük meg, hogy az eper ne égjen le az edény aljára. Ha túl sok hab képződik, egy kanállal távolítsuk el.

    2

    Egy nagy tálban felverjük a hideg tejszínt kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem fog megfelelően felverődni.

    A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.

    3

    A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet és a vanília kivonatot, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.

    A kondenzált tejet lassan, több részletben adagoljuk a tejszínhabhoz, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.

    4

    Az elkészített eperöntetet beleforgatjuk a tejszínes alapba, de nem teljesen elkeverve, hogy márványos hatású maradjon.

    Az eperöntetet nagyobb csíkokban csorgassuk a tejszínes alapra, majd egy késsel vagy spatulával óvatosan húzzunk át rajta, hogy kialakuljon a márványos minta. Ne keverjük túl!

    5

    A macaron héjakat kisebb darabokra törjük, és óvatosan beleforgatjuk a fagylaltalapba, így minden falatban roppanós textúra marad.

    A macaronokat közvetlenül a fagylaltalapba forgatás előtt törjük össze, hogy ne ázzanak el a fagyasztás során.

    6

    Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.

    7

    Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Macaron darabokkal és friss eperrel díszítjük.

    Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.