Matcha mandulás fagylalt tálalva

Häagen-Dazs Matcha Almond

A matcha fagylalt a japán gasztronómia egyik ikonikus édessége, amely az utóbbi években világszerte népszerűvé vált. A matcha, vagyis a finomra őrölt zöld tea por, jellegzetesen földes, enyhén édes ízt ad a fagylaltnak, amely tökéletesen kiegészül a pirított mandula roppanósságával. A Häagen-Dazs ezt az ízpárosítást prémium minőségű összetevőkkel emelte új szintre. Most otthon is elkészítheted ezt az egyedülálló fagylaltot, amely tökéletes egyensúlyt teremt a frissítő és édes ízek között.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
10 g Matcha por
100 g Mandula
30 ml Méz
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát száraz serpenyőben közepes lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és durvára aprítjuk.

    A pirítás során figyeljünk oda, hogy a mandula ne égjen meg. Rendszeresen kevergessük, és ha illatozni kezd, vegyük le a tűzről.

    2

    Egy kis tálban a matcha port kevés forró vízzel csomómentesre keverjük, hogy a fagylaltban egyenletesen eloszoljon.

    A matcha port először kevés vízzel keverjük ki sűrű pasztává, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi vizet, hogy elkerüljük a csomósodást.

    3

    Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.

    A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.

    4

    A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet, a vanília kivonatot és a matcha pasztát, ügyelve, hogy a hab ne essen össze.

    A kondenzált tejet, vaníliát és matcha pasztát lassan, több részletben adagoljuk a tejszínhabhoz, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.

    5

    A pirított mandulát és a mézet beleforgatjuk a fagylaltalapba, így minden falatban érezhető lesz a roppanós és édes kombináció.

    A mandulát pirítás után hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a fagylaltba kevered, így megőrzi a ropogósságát.

    6

    Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.

    7

    Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Pirított mandulával és egy kevés matcha porral díszítjük.

    Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.