A mandulát száraz serpenyőben közepes lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és durvára aprítjuk.
A pirítás során figyeljünk oda, hogy a mandula ne égjen meg. Rendszeresen kevergessük, és ha illatozni kezd, vegyük le a tűzről.
Egy kis tálban a matcha port kevés forró vízzel csomómentesre keverjük, hogy a fagylaltban egyenletesen eloszoljon.
A matcha port először kevés vízzel keverjük ki sűrű pasztává, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi vizet, hogy elkerüljük a csomósodást.
Egy nagy tálban a hideg tejszínt kemény habbá verjük. Fontos, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, különben nem verődik fel megfelelően.
A tejszínt és a keverőtálat is hűtsük le előtte a hűtőben legalább 30 percig. Így sokkal könnyebben és gyorsabban felverődik.
A felvert tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a kondenzált tejet, a vanília kivonatot és a matcha pasztát, ügyelve, hogy a hab ne essen össze.
A kondenzált tejet, vaníliát és matcha pasztát lassan, több részletben adagoljuk a tejszínhabhoz, és alulról felfelé óvatosan forgassuk bele egy spatulával.
A pirított mandulát és a mézet beleforgatjuk a fagylaltalapba, így minden falatban érezhető lesz a roppanós és édes kombináció.
A mandulát pirítás után hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a fagylaltba kevered, így megőrzi a ropogósságát.
Az elkészült keveréket egy mély edénybe öntjük, lefedjük, és legalább 6 órán át a fagyasztóban hagyjuk dermedni.
A fagylaltot légmentesen záródó edényben fagyasszuk, hogy elkerüljük a jégkristályok képződését. Ha nincs ilyen edényünk, akkor fóliával fedjük le közvetlenül a fagylalt tetejét, majd tegyük rá a fedőt.
Tálalás előtt 5-10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy könnyebben adagolható legyen. Pirított mandulával és egy kevés matcha porral díszítjük.
Ha a fagylalt túl kemény, tegyük be a hűtőbe 10-15 percre tálalás előtt, hogy könnyebben lehessen adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.