Häagen-Dazs Strawberries & Cream fagylalt eperöntettel és tejszínes krémes alappal

Häagen-Dazs Strawberries & Cream

Az eper és tejszín párosa örök klasszikus, amely a brit konyhából indult világhódító útjára, különösen a nyári desszertek szimbólumaként. A Häagen-Dazs Strawberries & Cream ezt az ízharmóniát ötvözi a prémium fagylaltkészítés technikájával, hogy egy elegáns, de mégis nosztalgikus élményt nyújtson. A házi változatban az eper természetes édessége találkozik a főzött vaníliás krém alapjával, márványos szerkezetben, ami nemcsak látványos, hanem ízében is kiegyensúlyozott. Az otthon készített eperszósz különlegessége, hogy pontosan olyan darabosra vagy simára hagyható, ahogyan szeretnéd. Ideális választás nyári összejövetelekre, gyerekzsúrokra vagy hűsítő desszertként egy piknik után. Tipp: A fagylaltot extra eperdarabokkal vagy reszelt fehér csokoládéval is kiegészítheted – ettől még ünnepibbé válik.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 45 perc
1580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín (min. 30%)
100 ml Teljes tej
80 g Cukor
3 db Tojássárgája
150 g Eper
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el az eperszószt: a felkockázott epret, 30 g cukrot és a citromlevet közepes lángon főzd 5-6 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és kissé besűrűsödik. Ezután hagyd kihűlni. TIPP: A szószt botmixerrel simára turmixolhatod vagy hagyhatod darabosabbra is.

    Ha túl híg a szósz, főzd tovább, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. A citromlé segít megőrizni az eper színét.

    2

    A tejszínt és a tejet egy lábasban melegítsd, amíg gőzölögni kezd, de ne forrald. Közben a tojássárgákat keverd habosra a maradék cukorral. TIPP: A hőn tartott, de nem forralt alap megőrzi a tojás krémes szerkezetét.

    A tejszín és tej keverékét folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja.

    3

    A meleg tejes keveréket lassan adagold a tojásos cukros alaphoz, folyamatos keverés mellett, majd öntsd vissza a lábosba és főzd sűrűsödésig (82°C). TIPP: Ha a krém bevonja a kanál hátát, már jó.

    A krém akkor jó, ha a kanálon egy ujjaddal végighúzva az nem folyik össze.

    4

    Szűrd le a krémet, majd hagyd kihűlni és hűtsd legalább 4 órán át. TIPP: A lefedés megakadályozza a bőrösödést – nyomd a folpackot közvetlenül a felszínre.

    A szűrés biztosítja, hogy a fagylalt sima legyen, és ne legyenek benne tojásdarabok.

    5

    A kihűlt krémet öntsd fagylaltgépbe, és keverd krémes állagúra. Az utolsó 1-2 percben add hozzá az eperszószt, enyhén márványosítva. TIPP: Ne keverd teljesen el, hogy szép piros-fehér hullámokat kapj.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket fagyasztóba, és 30 percenként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot.

    6

    Tedd a fagylaltot zárható dobozba, és fagyaszd további 2-3 órát. Tálalás előtt hagyd 5 percig szobahőmérsékleten. TIPP: Egy kevés eperszószt meghagyhatsz a tálaláshoz is.

    Ha a fagylalt túl kemény, tedd a hűtőbe 15-20 percre, hogy könnyebben kanalazható legyen.