A tojásfehérjéket egy nagy, tiszta tálban verd kemény habbá, lassan adagolva hozzá a porcukrot.
Fontos, hogy a tál és a habverő is teljesen zsírmentes legyen, különben a hab nem fog keményedni. A porcukrot lassan, kanalanként adagold, miközben folyamatosan vered a habot.
Amikor a hab már fényes és kemény, keverd hozzá a citromlevet, és szükség szerint oszd több részre, ha különböző színekben szeretnéd elkészíteni.
A citromlé segít stabilizálni a habot. A színezéshez használj ételfestéket, de óvatosan adagold, mert a túl sok festék elronthatja a hab állagát.
Adagold a habot habzsákba, és nyomj belőle kör alakú formákat sütőpapírral bélelt tepsire.
A habzsákot ne töltsd túl, mert nehéz lesz vele dolgozni. A habkarikák legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen száradjanak.
Helyezd a tepsit 80°C-ra előmelegített sütőbe, és szárítsd a habkarikákat 2-3 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdulnak.
A szárítási idő sütőfüggő, ezért figyelj oda a habkarikákra. Ha a tetejük repedezik, csökkentsd a hőmérsékletet. A sütő ajtaját hagyd résnyire nyitva, hogy a pára távozhasson.
Hagyd kihűlni a habkarikákat, majd óvatosan szedd le őket a sütőpapírról. Tárold őket száraz, légmentesen záródó dobozban.
A habkarikák nagyon törékenyek, ezért óvatosan bánj velük. Ha a sütőpapírra ragadtak, egy vékony pengével óvatosan válaszd le őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.