Hadaka Udon tál hideg tojással és szójaszósszal

Hadaka Udon - Hideg Udon Tojással

A hadaka udon egy klasszikus japán étel, amely hideg udon tésztával készül. Az étel tökéletes nyári fogás, amely könnyed, mégis tápláló. A tojás krémes állaga és a szójaszósz gazdag umami ízvilága remekül illeszkedik a hideg tésztához. Az udon tészta a japán konyha alapvető eleme, és számos változatban tálalható, de a hadaka udon a legegyszerűbb és egyben legfinomabb módja a hideg tészta elkészítésének. A tojás és a zöldségek egyszerű díszítése nemcsak ízletes, hanem szép is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
2 db Tojás
50 ml Sójatej
2 ek. Sójakészítmény
1 tk. Toszázámi (dashi por)
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Fekete szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát egy nagy lábas vízben 5-7 perc alatt, amíg al dente állagú lesz. Szűrd le és tedd hideg víz alá, hogy gyorsan lehűljön.

    A hideg víz alatt történő lehűlés segít a tészta textúrájának megőrzésében és megelőzi, hogy összeragadjon.

    2

    Főzd meg a tojásokat 6-7 percig forrásban lévő vízben, hogy lágyan főttek legyenek. Miután elkészültek, helyezd őket hideg vízbe, hogy megálljon a főzés.

    A tojások tökéletes állaga érdekében érdemes egy időzítőt használni, hogy ne főzze túl őket.

    3

    A szűrt udon tésztát oszd el két tálban. Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szójaszószt, szójakészítményt és dashi port. Öntsd rá a tésztára.

    A dashi por adja meg a hagyományos japán ízt. Ha nem találsz dashi port, akkor helyettesítheted zöldség alaplével.

    4

    A tojásokat hámozd meg, és óvatosan vágd fel felüköt középen. Tedd a tálakba az udon tészták tetejére.

    A tojásokat nyugodtan hagyhatod félig főtt állapotban, hogy a tojássárgája krémes maradjon és még finomabbá tegye a levest.

    5

    A zöldhagymát apróra vágd és szórd rá a tálakra, majd a fekete szezámmagot is adj hozzá a díszítéshez.

    A friss zöldhagyma és a szezámmag segítenek a hideg udon gazdag ízének kiemelésében.