Főzd meg az udon tésztát egy nagy lábas vízben 5-7 perc alatt, amíg al dente állagú lesz. Szűrd le és tedd hideg víz alá, hogy gyorsan lehűljön.
A hideg víz alatt történő lehűlés segít a tészta textúrájának megőrzésében és megelőzi, hogy összeragadjon.
Főzd meg a tojásokat 6-7 percig forrásban lévő vízben, hogy lágyan főttek legyenek. Miután elkészültek, helyezd őket hideg vízbe, hogy megálljon a főzés.
A tojások tökéletes állaga érdekében érdemes egy időzítőt használni, hogy ne főzze túl őket.
A szűrt udon tésztát oszd el két tálban. Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szójaszószt, szójakészítményt és dashi port. Öntsd rá a tésztára.
A dashi por adja meg a hagyományos japán ízt. Ha nem találsz dashi port, akkor helyettesítheted zöldség alaplével.
A tojásokat hámozd meg, és óvatosan vágd fel felüköt középen. Tedd a tálakba az udon tészták tetejére.
A tojásokat nyugodtan hagyhatod félig főtt állapotban, hogy a tojássárgája krémes maradjon és még finomabbá tegye a levest.
A zöldhagymát apróra vágd és szórd rá a tálakra, majd a fekete szezámmagot is adj hozzá a díszítéshez.
A friss zöldhagyma és a szezámmag segítenek a hideg udon gazdag ízének kiemelésében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.