Hagymás Gofri tálalva

Hagymás Gofri

A Hagymás Gofri egy ízletes, sós változata a klasszikus gofrinak, amelyet a karamellizált hagyma és a sajt gazdag ízvilága tesz különlegessé. Ez a recept ötvözi a hagyományos francia hagymás pite és az amerikai sós gofri elemeit, így egy igazán különleges fogás születik. Képzeld el, ahogy a pirított hagyma karamellizált édessége és a sajt olvadékonysága minden harapásnál tökéletes harmóniában egyesül! Tálald tejföllel vagy friss zöldfűszerekkel, és élvezd ezt a ropogós és ízletes sós finomságot reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Vöröshagyma
2 szál Zöldhagyma
5 g Fokhagymapor
100 g Reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd apróra a vöröshagymát és a zöldhagymát. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg a vöröshagymát, amíg aranybarna nem lesz.

    A vöröshagymát lassú tűzön párold, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon. Így édesebb és mélyebb ízt ad a gofrinak.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajat ne forrald fel, csak olvaszd meg, hogy ne veszítsen az ízéből. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a gofri egyenletesen megemelkedjen.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a pirított vöröshagymát, a zöldhagymát és a reszelt sajtot.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek. A hagymát és a sajtot óvatosan forgasd bele.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beletennéd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat tartsd melegen egy sütőben, amíg a többi elkészül. Így mindenki egyszerre kap friss, meleg gofrit.

    9

    Tálaláskor szórd meg extra zöldhagymával és frissen reszelt sajttal, és kínálhatod tejföllel vagy fűszeres szósszal.

    A zöldhagymát és a sajtot közvetlenül tálalás előtt szórd rá. A tejföl vagy a fűszeres szósz még ízletesebbé teszi a gofrit. Kínálhatsz mellé pirított bacon darabokat is.