Vágd apróra a vöröshagymát és a zöldhagymát. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg a vöröshagymát, amíg aranybarna nem lesz.
A vöröshagymát lassú tűzön párold, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon. Így édesebb és mélyebb ízt ad a gofrinak.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne forrald fel, csak olvaszd meg, hogy ne veszítsen az ízéből. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a gofri egyenletesen megemelkedjen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a pirított vöröshagymát, a zöldhagymát és a reszelt sajtot.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek. A hagymát és a sajtot óvatosan forgasd bele.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beletennéd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat tartsd melegen egy sütőben, amíg a többi elkészül. Így mindenki egyszerre kap friss, meleg gofrit.
Tálaláskor szórd meg extra zöldhagymával és frissen reszelt sajttal, és kínálhatod tejföllel vagy fűszeres szósszal.
A zöldhagymát és a sajtot közvetlenül tálalás előtt szórd rá. A tejföl vagy a fűszeres szósz még ízletesebbé teszi a gofrit. Kínálhatsz mellé pirított bacon darabokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.