A lisztet és a sót tedd egy tálba, majd add hozzá a meleg vizet. Keverd össze, és gyúrd a tésztát addig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta ne legyen túl kemény vagy túl lágy. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet a kívánt állag eléréséhez.
A kész tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy pihenjen, és könnyebb legyen nyújtani.
Ezt a pihentetési időt a tészta rugalmasságának javítására használjuk.
A póréhagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd a húsleveshez add hozzá, és kezd el forralni.
A póréhagyma ízletes, de ha nincs, akkor sima hagymát is használhatsz.
Amikor a húsleves felforr, vékonyra nyújtsd ki a tésztát, és kézzel tépd kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez.
A sujebi daraboknak kisebbeknek kell lenniük, és ha túl vastagok, nem fognak jól főni.
Hagyjuk főni a tésztát a levesben 5-7 percig, amíg meg nem puhul.
Ne keverd túl erősen, hogy a tésztadarabok ne törjenek össze.
Tálald forrón, és ha szeretnéd, adj hozzá pörkölt szezámmagot vagy pirospaprikát a tetejére.
A pörkölt szezámmag különleges ízt ad, és gazdagítja a tál ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.