Hal satay, grillezett hal nyársak, friss zöldségek kíséretében

Hal Satay

A hal satay egy klasszikus délkelet-ázsiai étel, melyet különböző halakkal és fűszerekkel készítenek. A halat gyakran pácban marinálják, hogy gazdag ízvilágot kapjon, majd grillen vagy serpenyőben megsütik. Az étel egyre népszerűbb a világ különböző részein, mivel egyszerű, mégis gazdag ízű és egészséges alternatívát kínál a hagyományos húsételekkel szemben. Tökéletes választás egy családi vacsorára, grillpartikra vagy gyors étkezéshez. A recept könnyedén variálható különböző halakkal, mint a lazac vagy a tőkehal. Ha szereted a fűszeres ételeket, adj hozzá egy kis friss chilit vagy curry port, hogy még pikánsabb legyen.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halfilé
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
50 g Kecskesajt
1 ek. Tökmagolaj
1 ek. Curry por
1 ek. Kókuszreszelék
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat mosd meg, majd vágd kis darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra).

    A halak frissessége fontos a receptben. Friss, szálkamentes halat válassz!

    2

    A fokhagymát és a friss gyömbért hámozd meg, és finomra vágd.

    A gyömbér és fokhagyma aprítása segít abban, hogy a fűszerek gyorsabban átjárják a halat.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, sót, borsot, kókuszreszeléket, tahint és a citruslét. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szeretnéd intenzívebb ízűvé tenni, adj hozzá egy kis chiliport vagy friss chilit!

    4

    Tedd a haldarabokat a pácba, és hagyd őket legalább 30 percig marinálódni a hűtőben.

    Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a halat.

    5

    A haldarabokat fogpiszkálókra vagy satay nyársakra húzd fel.

    Ne zsúfold túl a nyársakat, hogy a hal szépen egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillen vagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd 4-5 percig, míg a hal szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl, hogy a hal szaftos maradjon belül!