A halat mosd meg, majd vágd kis darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra).
A halak frissessége fontos a receptben. Friss, szálkamentes halat válassz!
A fokhagymát és a friss gyömbért hámozd meg, és finomra vágd.
A gyömbér és fokhagyma aprítása segít abban, hogy a fűszerek gyorsabban átjárják a halat.
Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, sót, borsot, kókuszreszeléket, tahint és a citruslét. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.
Ha szeretnéd intenzívebb ízűvé tenni, adj hozzá egy kis chiliport vagy friss chilit!
Tedd a haldarabokat a pácba, és hagyd őket legalább 30 percig marinálódni a hűtőben.
Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a halat.
A haldarabokat fogpiszkálókra vagy satay nyársakra húzd fel.
Ne zsúfold túl a nyársakat, hogy a hal szépen egyenletesen sülhessen.
A nyársakat grillen vagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd 4-5 percig, míg a hal szépen megpirul és átsül.
Ne süsd túl, hogy a hal szaftos maradjon belül!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.