Halal Ramen tálalva csirkével, bok choy-jal és tojással

Halal Ramen (mindenmentes, vallásos étrendekhez)

A Halal Ramen egy olyan különleges ételváltozat, amely a hagyományos japán ramen elemeit ötvözi a muszlim étrendi előírásokkal. A halal konyha lényege, hogy az ételek megfeleljenek az iszlám vallási szabályainak, azaz a hús halal tanúsítvánnyal rendelkezzen, és minden összetevő mentes legyen tiltott anyagoktól, például sertés- vagy alkoholalapú adalékoktól. A halal ramen ötlete Ázsiában, főként Malajziában és Indonéziában kezdett elterjedni, majd a globális étkezési trendek és a kereslet növekedésével világszerte elérhetővé vált. Amikor a forró halal alaplé illata elkeveredik a fokhagymával és a szezámolajjal, és a tálat megtöltik a friss zöldségek és grillezett csirkeszeletek, az étel nemcsak tiszta és tápláló, de spirituálisan is megnyugtató lehet. Ideális választás azoknak, akik különleges étrendet követnek, de nem akarnak kompromisszumot kötni az ízekben és a minőségben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
800 ml Halal csirkehúsleves alaplé
200 g Ramen tészta (tojásmentes)
150 g Grillezett halal csirkemell (szeletelt)
100 g Bok choy (félbevágva)
50 g Sárgarépa (vékony szeletekben)
1 szál Zöldhagyma
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szezámolaj
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban forrald fel a halal csirkehúsleves alaplevet. Adj hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát és egy evőkanál szezámolajat, majd főzd közepes lángon 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A halal csirkehúsleves alaplevet helyettesítheted zöldségalaplével is, ha vegetáriánus vagy vegán változatot szeretnél készíteni.

    2

    Tedd bele a félbevágott bok choy-t és a sárgarépa szeleteket a levesbe, majd főzd 5 percig. TIPP: Ne főzd túl a bok choy-t, hogy megőrizze roppanós állagát.

    A bok choy helyett használhatsz más zöld leveles zöldségeket is, például kínai kelt vagy spenótot.

    3

    Közben főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrásban lévő vízben), majd hűtsd le őket hideg víz alatt, hámozd meg, és tedd félre.

    A lágytojás helyett készíthetsz buggyantott tojást is, ami még krémesebb állagú lesz.

    4

    Főzd meg a tojásmentes ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le. Ne öblítsd le, hogy az ízek jól tapadjanak rá.

    A tojásmentes ramen tészták között is nagy különbségek lehetnek. Kóstold meg főzés közben, hogy ne főzd túl.

    5

    A tálaláshoz helyezz egy adag főtt tésztát a tál aljára, merj rá a meleg levest zöldségekkel együtt, majd helyezd rá a szeletelt grillezett csirkét, félbevágott tojásokat, szórd meg zöldhagymával és szezámmaggal.

    A tálalásnál használhatsz különböző feltéteket, például nori lapot, bambuszrügyet vagy kimchit, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.