Kezd el a rizst alaposan megmosni hideg víz alatt, hogy eltávolítsd róla a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.
Ha időd engedi, a rizst előző nap is beáztathatod, hogy puhább legyen főzés közben.
A gyömbért és fokhagymát apróra vágd fel. Egy nagy lábasban tedd fel a vizet forrni, majd add hozzá a gyömbért és fokhagymát.
A gyömbér friss és erőteljes ízt ad a levesnek, ami remekül illik a halhoz. A fokhagyma finoman ellensúlyozza az ízeket.
Amikor a víz felforrt, add hozzá a rizst és a sót. Főzd lassú tűzön 20-25 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és kissé szétesik.
Ne hagyd a rizst teljesen szárazon főni. Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy folyékonyabb állagot érj el.
Ezután vágd fel a hal filét kisebb darabokra és add hozzá a leveshez. Főzd további 5-7 percig, amíg a hal teljesen átfő.
A halat ne főzd túl, hogy ne veszítse el a textúráját. Az ideális főzési idő az, amikor a hal könnyen szétmállik, de nem szárad ki.
A kész congee-t tálald forrón, friss korianderlevelekkel díszítve. Ízlés szerint még sóval és borssal ízesítheted.
A koriander frissessége igazán kiemeli az étel ízét, de ha nem kedveled, helyettesítheted egy kis zöldhagymával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.