Halas Congee tálalva friss korianderrel és rizses állaggal

Halas Congee

A Halas Congee egy klasszikus kínai étel, amely gazdag ízekkel és tápláló alapanyagokkal rendelkezik. Az étel egyszerűségében rejlik az ereje, hiszen a friss hal, a rizs és a fűszerek kombinációja különleges élményt nyújt. A congee a rizs alapú levesek egyik legismertebb formája Kínában, és sok családban hétköznapi étkezések része. Az ízesítés leginkább a friss gyömbértől és fokhagymától kapja meg az igazi karakterét. Az étel azokon a hideg napokon igazán felüdít, amikor valami meleg és tápláló ételre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Kukoricaliszt
150 g Fehér rizs
200 g Hal filé
2 cm Ginger
2 gerezd Fokhagyma
1 l Víz
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el a rizst alaposan megmosni hideg víz alatt, hogy eltávolítsd róla a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.

    Ha időd engedi, a rizst előző nap is beáztathatod, hogy puhább legyen főzés közben.

    2

    A gyömbért és fokhagymát apróra vágd fel. Egy nagy lábasban tedd fel a vizet forrni, majd add hozzá a gyömbért és fokhagymát.

    A gyömbér friss és erőteljes ízt ad a levesnek, ami remekül illik a halhoz. A fokhagyma finoman ellensúlyozza az ízeket.

    3

    Amikor a víz felforrt, add hozzá a rizst és a sót. Főzd lassú tűzön 20-25 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és kissé szétesik.

    Ne hagyd a rizst teljesen szárazon főni. Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy folyékonyabb állagot érj el.

    4

    Ezután vágd fel a hal filét kisebb darabokra és add hozzá a leveshez. Főzd további 5-7 percig, amíg a hal teljesen átfő.

    A halat ne főzd túl, hogy ne veszítse el a textúráját. Az ideális főzési idő az, amikor a hal könnyen szétmállik, de nem szárad ki.

    5

    A kész congee-t tálald forrón, friss korianderlevelekkel díszítve. Ízlés szerint még sóval és borssal ízesítheted.

    A koriander frissessége igazán kiemeli az étel ízét, de ha nem kedveled, helyettesítheted egy kis zöldhagymával.