Halas Sujebi, tészta és hal filé a gazdag levesben

Halas Sujebi

A Sujebi egy hagyományos koreai étel, amely a vastag tésztát és a gazdag levest ötvözi. A halas Sujebi egy ínycsiklandó változata, amely gazdag hal alaplével, zöldségekkel és fűszeres tésztával készül. Ez az étel melegítő és tápláló, tökéletes választás hideg napokra vagy egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hal filé (pl. tőkehal)
200 g Tészta (Sujebi tészta)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 g Zöldség (pl. sárgarépa, zeller)
800 ml Hal alaplé
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 csipet Bors
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filét főzd meg a hal alaplében 10-12 percig, majd vedd ki a levéből, és tedd félre. A főzőlevet ne dobd ki, használd a leves alapjaként.

    A halat úgy főzd, hogy ne essen szét, mert így könnyebben hozzáadható a leveshez.

    2

    A fokhagymát és a hagymát vágd apróra, majd egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg a hagymákat és fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma pirítása nagyon fontos az ízek kibontakoztatásához.

    3

    A sárgarépát és zellert apróra vágd, majd add hozzá a hagymás alaphoz, és pirítsd őket 5-7 percig.

    A zöldségek nemcsak ízt adnak, hanem szép színt is biztosítanak a levesnek.

    4

    Öntsd hozzá a hal alaplevet és a szójaszószt, majd forrald fel. A leveshez add hozzá a hal filét és főzd további 5 percig.

    A szójaszósz gazdagítja a levest és egy kis sós, umami ízt ad neki.

    5

    A Sujebi tésztát is készítsd el: vegyél egy kevés lisztet, vizet és egy csipet sót, és gyúrd össze a tésztát. Nyújtsd ki vékonyra, majd darabold kis szeletekre.

    A Sujebi tészta készítésekor ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz. Finoman kell dolgozni vele.

    6

    A levesbe add hozzá a Sujebi tésztát, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A tészta gyorsan megfő, ne főzd túl, mert túl puha lesz.

    7

    Tálald a levest forrón, friss korianderrel a tetején.

    A koriander frissessége és citrusos íze tökéletesen kiegészíti a halas levest.