A csirkehúst főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul. A burgonyát hámozd meg, és kockázd fel.
A csirkehús gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben olajon pirítsd aranybarnára.
A hagymát ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű!
Adjuk hozzá a fokhagymát, garam masalát, curry port, fekete borsot és sót, majd keverjük össze jól.
A fűszerek gyorsan átjárják az ételt, így ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket!
Hozzáadjuk a megfőtt csirkehúst, a főtt burgonyát és az előre áztatott árpát. Öntsük fel vízzel, és főzzük 30 percig, amíg az árpa megpuhul.
Az árpát előzőleg áztasd be vízbe legalább 1 órára, hogy könnyebben megpuhuljon.
Amikor az árpa megpuhult, adjunk hozzá joghurtot, friss koriandert, és citromlevet. Keverjük össze alaposan.
A joghurt sima, krémes textúrát ad a Haleemnek, miközben a citromlé frissít és kiemeli a fűszerek ízét.
Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel.
Ez az étel remekül illik egy friss naan kenyérhez vagy rizshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.