Haleem árpával, joghurttal és friss korianderrel tálalva

Haleem árpával

A Haleem egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző húsokkal és gabonafélékkel készítenek, és különösen népszerű a téli hónapokban, mivel tápláló és melegítő. A Haleem gazdag ízvilágát a különféle fűszerek, mint a garam masala és curry por adják, miközben az árpa és a csirkehús ínycsiklandó egyensúlyt alkotnak. Az indiai konyhában a Haleem általában ünnepi alkalmakra készül, de könnyen elkészíthető otthon is. A joghurt és a koriander frissességet ad az ételnek, míg a fűszeres alaplé gazdag ízvilágot biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Burgonya
300 g Csirkehús
100 g Árpa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Curry por
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss citromlé
3 ek. Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul. A burgonyát hámozd meg, és kockázd fel.

    A csirkehús gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben olajon pirítsd aranybarnára.

    A hagymát ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű!

    3

    Adjuk hozzá a fokhagymát, garam masalát, curry port, fekete borsot és sót, majd keverjük össze jól.

    A fűszerek gyorsan átjárják az ételt, így ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket!

    4

    Hozzáadjuk a megfőtt csirkehúst, a főtt burgonyát és az előre áztatott árpát. Öntsük fel vízzel, és főzzük 30 percig, amíg az árpa megpuhul.

    Az árpát előzőleg áztasd be vízbe legalább 1 órára, hogy könnyebben megpuhuljon.

    5

    Amikor az árpa megpuhult, adjunk hozzá joghurtot, friss koriandert, és citromlevet. Keverjük össze alaposan.

    A joghurt sima, krémes textúrát ad a Haleemnek, miközben a citromlé frissít és kiemeli a fűszerek ízét.

    6

    Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel.

    Ez az étel remekül illik egy friss naan kenyérhez vagy rizshez.