A darált marhahúst sózd és borsozd meg, majd gyúrj belőle négy egyforma pogácsát. Formázás után pihentesd őket a hűtőben 20 percig.
A hűtés segít, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten, és süsd meg a húspogácsákat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna kérget kapnak.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk, és szárazak lesznek.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a pogácsák tetejére, és fedd le, hogy megolvadjon.
Ha nincs cheddar sajtod, használhatsz más, jól olvadó sajtot is.
A hamburger zsemléket vágd félbe, és a vágott oldalukat pirítsd meg egy serpenyőben vagy grillsütőn, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól elázzon.
A zsemlék alsó felére helyezz egy salátalevelet, majd a húspogácsát olvadt sajttal, egy szelet paradicsomot, és egy karika vöröshagymát. Locsold meg mustárral és ketchuppel, majd helyezd rá a zsemle tetejét.
A hamburger összeállításakor a salátalevél védőréteget képez a zsemle és a nedves hozzávalók között.
Tálald a hamburgereket friss salátával, sült krumplival vagy bármilyen kedvenc körettel.
A bucit pirítsd meg egy kicsit a serpenyőben vagy a grillen, hogy ropogósabb legyen és ne ázzon el a szósztól.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.