Handvo cukkínivel, aranybarna pite friss fűszerekkel

Handvo cukkínivel

A handvo egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran készítenek különféle zöldségekkel és fűszerekkel. A cukkíni hozzáadása egy könnyed, ínycsiklandó változattá teszi az ételt. A tésztában használt fűszerek és a főtt csicseriborsó adja a dish gazdag ízét. A handvo egy ideális választás, ha szeretnél egy egészséges, vegetáriánus ételt, ami ugyanakkor tele van ízekkel és frissességgel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 db Cukkíni
100 g Rizsliszt
50 g Chana dal (csicseriborsó dal)
150 g Joghurt
1 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
1 tk. Mustármag
1 tk. Kömény
1 tk. Soda bikarbóna
1 tk.
2 ek. Olaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chana dal-t előző nap áztasd be vízbe, majd másnap főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Ha nincs időd, használhatsz előfőzött chana dalt is.

    A csicseriborsó dal-t alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges szennyeződéseket, mielőtt főzni kezded.

    2

    A cukkíniket reszeld le, és sózd meg. Hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon, majd egy tiszta konyharuhában nyomd ki a vizet.

    A cukkínit érdemes jól kinyomkodni, hogy a tészta ne legyen túl híg és a handvo ropogós maradjon.

    3

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, joghurtot, a főtt chana dalt, a reszelt cukkínit, a friss koriandert, fokhagymát, curry leveleket, mustármagot, köményt, és sót.

    A joghurt segít a tészta textúrájának lágyításában és enyhe savanyú ízt ad a tésztának.

    4

    Egy kis serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a mustármagot és a köményt, amíg illatosak nem lesznek. Ezt az ízesített olajat öntsd a tésztához, és jól keverd össze.

    A fűszerek pirítása kiemeli azok ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Hozzáadd a szóda bikarbónát, hogy a tészta légies és puha legyen, majd alaposan keverd el.

    A szóda bikarbóna segít a tésztának a sütés közben felfújódni és puha, levegős textúrát adni.

    6

    A tésztát öntsd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába. A tetejére tedd a felvert tojást, hogy a handvo szép fényes legyen.

    A tojás felverése biztosítja, hogy a kéreg szép aranybarna és ropogós legyen.

    7

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és ropogós.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le alufóliával, hogy a belseje is átsüljön anélkül, hogy megégne.

    8

    Miután elkészült, hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel és tálald.

    A handvo a legfinomabb frissen tálalva, melegen, de hidegen is kiváló étel.