A hüvelyeseket és a tökmagot alaposan mosd meg, majd főzd meg őket külön-külön, amíg megpuhulnak.
A főzés előtt érdemes a hüvelyeseket egy éjszakán át áztatni, hogy gyorsabban megpuhuljanak.
A főtt hüvelyeseket és tökmagot tedd egy tálba, majd add hozzá a búzalisztet, joghurtot, tojásokat, a reszelt fokhagymát, garam masalát, kurkumát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.
A joghurt segít, hogy a massza puhább és nedvesebb legyen, míg a fűszerek gazdag ízt adnak neki.
A tésztát egy sütőformába öntsd, és simítsd el a tetejét egyenletesen.
A sütőformát előzőleg enyhén olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon a formához.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a tészta szép aranybarna színű lesz.
A sütési idő függ a sütő típusától, figyeld a tészta színét és állagát, hogy biztosan átsüljön.
Amíg a tészta sül, a hagymát vékony szeletekre vágd, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
A sült hagyma frissessége és ropogóssága különleges ízt ad az ételnek, így érdemes bőségesen használni.
Amikor a tészta elkészült, szórd meg a sült hagymával, és friss korianderrel díszítve tálald.
A friss koriander zöld íze tökéletes kiegészítője a fűszeres handvo-nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.