Handvo sült hagymával, gazdag és fűszeres vegetáriánus étel

Handvo sült hagymával

A Handvo egy hagyományos indiai étel, amely a fűszeres tésztát és a főtt hüvelyeseket ötvözi. Az ételt általában zöldségekkel és fűszerekkel készítik, és a sült hagyma különlegessé teszi. A Handvo a legjobb frissen tálalva, amikor a tészta puha, a sült hagyma pedig ropogós. A vegetáriánus étkezések közé tartozik, és sok indiai családban népszerű étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tökmag
150 g Különböző hüvelyesek (pl. csicseriborsó, lencse)
200 g Búzaliszt
150 ml Joghurt
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kurkumapor
1 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Sült hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hüvelyeseket és a tökmagot alaposan mosd meg, majd főzd meg őket külön-külön, amíg megpuhulnak.

    A főzés előtt érdemes a hüvelyeseket egy éjszakán át áztatni, hogy gyorsabban megpuhuljanak.

    2

    A főtt hüvelyeseket és tökmagot tedd egy tálba, majd add hozzá a búzalisztet, joghurtot, tojásokat, a reszelt fokhagymát, garam masalát, kurkumát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A joghurt segít, hogy a massza puhább és nedvesebb legyen, míg a fűszerek gazdag ízt adnak neki.

    3

    A tésztát egy sütőformába öntsd, és simítsd el a tetejét egyenletesen.

    A sütőformát előzőleg enyhén olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon a formához.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a tészta szép aranybarna színű lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyeld a tészta színét és állagát, hogy biztosan átsüljön.

    5

    Amíg a tészta sül, a hagymát vékony szeletekre vágd, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

    A sült hagyma frissessége és ropogóssága különleges ízt ad az ételnek, így érdemes bőségesen használni.

    6

    Amikor a tészta elkészült, szórd meg a sült hagymával, és friss korianderrel díszítve tálald.

    A friss koriander zöld íze tökéletes kiegészítője a fűszeres handvo-nak.