Harapós habanero burger tálalva

Harapós Habanero Burger

A Harapós Habanero Burger azoknak készült, akik szeretik az igazán csípős ízeket. A habanero chili pikánssága és a cheddar sajt krémessége tökéletes harmóniát alkot. Ez a burger garantáltan izgalmat visz az étkezésekbe, és tökéletes választás különleges alkalmakkor vagy baráti összejöveteleken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
930 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
2 db Habanero chili
4 db Szeletelt cheddar sajt
4 db Friss salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
50 g Fokhagymás majonéz
8 db Csemegeuborka szeletek
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd apróra a habanero chilit, és keverd össze a marhahúspogácsával, majd fűszerezd sóval és borssal. Győződj meg arról, hogy a chili egyenletesen eloszlik.

    A habanero nagyon csípős, használj kesztyűt a vágásához, és óvatosan adagold a húsba. Ha nem szereted a nagyon csípőset, használj kevesebbet, vagy helyettesítsd enyhébb chilivel.

    2

    Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kinyomhatod a szaftot, és szárazabb lesz a végeredmény. Használj húslapátot a forgatáshoz.

    3

    Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet cheddar sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni. Ha nincs fedőd, használj egy nagyobb serpenyőt, amit rá tudsz borítani.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna legyen.

    A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a nedves hozzávalóktól, és kellemesen ropogós textúrát ad a burgernek. Vajjal vagy olívaolajjal kend meg a zsemlét pirítás előtt.

    5

    Vágd vékony karikákra a paradicsomot és a lilahagymát. Készítsd elő a salátaleveleket és a csemegeuborka szeleteket.

    Használj éles kést a vékony szeletekhez, hogy elkerüld a zúzódást. A lilahagyma csípősségét enyhítheted, ha pár percig hideg vízben áztatod.

    6

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás majonézzel, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos habanero fűszeres pogácsát, a paradicsom- és lilahagymaszeleteket, valamint a csemegeuborkát.

    A hozzávalókat úgy rétegezd, hogy a nedvesebb összetevők (pl. paradicsom) ne érintkezzenek közvetlenül a zsemlével, így az kevésbé ázik át.

    7

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült krumplival vagy friss zöldsalátával.

    Ha a burger nagyon magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy egyben tartsd.