Vágd apróra a habanero chilit, és keverd össze a marhahúspogácsával, majd fűszerezd sóval és borssal. Győződj meg arról, hogy a chili egyenletesen eloszlik.
A habanero nagyon csípős, használj kesztyűt a vágásához, és óvatosan adagold a húsba. Ha nem szereted a nagyon csípőset, használj kevesebbet, vagy helyettesítsd enyhébb chilivel.
Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kinyomhatod a szaftot, és szárazabb lesz a végeredmény. Használj húslapátot a forgatáshoz.
Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet cheddar sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.
A fedő segít a sajtnak gyorsabban és egyenletesebben megolvadni. Ha nincs fedőd, használj egy nagyobb serpenyőt, amit rá tudsz borítani.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna legyen.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a nedves hozzávalóktól, és kellemesen ropogós textúrát ad a burgernek. Vajjal vagy olívaolajjal kend meg a zsemlét pirítás előtt.
Vágd vékony karikákra a paradicsomot és a lilahagymát. Készítsd elő a salátaleveleket és a csemegeuborka szeleteket.
Használj éles kést a vékony szeletekhez, hogy elkerüld a zúzódást. A lilahagyma csípősségét enyhítheted, ha pár percig hideg vízben áztatod.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás majonézzel, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos habanero fűszeres pogácsát, a paradicsom- és lilahagymaszeleteket, valamint a csemegeuborkát.
A hozzávalókat úgy rétegezd, hogy a nedvesebb összetevők (pl. paradicsom) ne érintkezzenek közvetlenül a zsemlével, így az kevésbé ázik át.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült krumplival vagy friss zöldsalátával.
Ha a burger nagyon magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy egyben tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.