A hagymát és fokhagymát vágd apróra. Az olívaolajon pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben, amíg üvegesednek.
Ha a fokhagymát pirítod, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhat.
A zöldségeket (sárgarépa, borsó, zöldbab) vágd fel apróra, majd tedd a serpenyőbe a hagymás keverékhez.
Ha a zöldségeket apróra vágod, gyorsabban megpuhulnak, és könnyebben felveszik a fűszereket.
Add hozzá a búzadaramát a serpenyőbe, és keverd össze a zöldségekkel. Pirítsd 2-3 percig, hogy a búzadara enyhén megpiruljon.
A búzadara pörkölése fokozza az ízeket, és gazdagabbá teszi az ételt.
Öntsd fel vízzel, és fűszerezd sóval, borssal és a választott fűszerkeverékkel. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a búzadara és a zöldségek megpuhulnak (kb. 15-20 perc).
Ha a keverék túl sűrűvé válik, adj hozzá még vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Miután a hárese teljesen megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
Friss korianderrel még gazdagabb ízt adsz az ételnek, de egyéb friss fűszereket is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.