Harees zöldségekkel tálalva, friss korianderrel díszítve

Harees zöldségekkel

A harees egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet különböző változatokban készítenek. Alapvetően búzadarával készül, és gyakran gazdag húsokkal, de ezen a változaton zöldségekkel tálaljuk, hogy könnyedebb és vegetáriánus változatot kínáljunk. A zöldségekkel készült harees ízletes, tápláló és gazdag, tökéletes választás egy gyors, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzadara
300 g Zöldségek (pl. sárgarépa, borsó, zöldbab)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerkeverék (pl. curry, őrölt kömény)
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra. Az olívaolajon pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben, amíg üvegesednek.

    Ha a fokhagymát pirítod, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válhat.

    2

    A zöldségeket (sárgarépa, borsó, zöldbab) vágd fel apróra, majd tedd a serpenyőbe a hagymás keverékhez.

    Ha a zöldségeket apróra vágod, gyorsabban megpuhulnak, és könnyebben felveszik a fűszereket.

    3

    Add hozzá a búzadaramát a serpenyőbe, és keverd össze a zöldségekkel. Pirítsd 2-3 percig, hogy a búzadara enyhén megpiruljon.

    A búzadara pörkölése fokozza az ízeket, és gazdagabbá teszi az ételt.

    4

    Öntsd fel vízzel, és fűszerezd sóval, borssal és a választott fűszerkeverékkel. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a búzadara és a zöldségek megpuhulnak (kb. 15-20 perc).

    Ha a keverék túl sűrűvé válik, adj hozzá még vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    5

    Miután a hárese teljesen megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    Friss korianderrel még gazdagabb ízt adsz az ételnek, de egyéb friss fűszereket is használhatsz.