A bárányhúst vágd fel kis kockákra, és egy nagy lábasban egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.
A hús szaftosabb lesz, ha a pirítás során nem rakod túlzsúfolva a lábast.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és add a húsra, hogy együtt piruljanak még egy-két percig.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így folyamatosan kevergesd.
A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apróra. Add hozzá a húsos keverékhez, és főzd össze 5-7 percig.
A paradicsom gazdagítja a leves ízét, és segít a hús gyorsabb puhulásában.
A sárgarépát és céklát tisztítsd meg, majd vágd apró kockákra. Tedd őket a húsos keverékhez.
A sárgarépa és a cékla színt ad a levesnek, és egy édes ízt is hozzárak.
A csicseriborsót öblítsd le, és add hozzá a leveshez, majd önts hozzá 1 liter vizet. Főzd 30-40 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
A csicseriborsó adja meg a harira gazdag textúráját, és a leves alapja.
Add hozzá a hibiszkusz virágot, köményt, koriander port, fűszerpaprikát és az apróra vágott koriandert. Keverd jól össze, és hagyd főzni további 10 percig.
A hibiszkusz virág savanykás íze különlegessé teszi a levest, próbáld ki bátran.
A leves végén öntsd hozzá a limonádét, és ízesítsd zöld chilivel, ha szereted a csípősebb ízeket. Tálald melegen.
A limonádé frissítő ízt ad, és remekül ellensúlyozza a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.