Harira bárányhússal, gazdag fűszeres leves tálalva friss korianderrel

Harira bárányhússal

A Harira egy hagyományos marokkói leves, amelyet eredetileg a ramadán idején fogyasztanak, de egész évben népszerű. A bárányhús és csicseriborsó gazdag kombinációja egy tápláló és ínycsiklandó ételt ad, amelyet friss korianderrel és fűszerekkel tálalnak. A leves fűszeres, mégis frissítő ízét a citrom és a hibiszkusz virág adják, amelyek gazdagítják a gazdag leves alapot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bárányhús (felkockázva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldség (sárgarépa, cékla)
100 g Csicseriborsó
1 ek. Hibiszkusz virág
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
20 g Friss koriander
1 ek. Cilantro levelek
1 tk. Fűszerpaprika
1 dl Limonádé
1 db Zöld chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd fel kis kockákra, és egy nagy lábasban egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.

    A hús szaftosabb lesz, ha a pirítás során nem rakod túlzsúfolva a lábast.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és add a húsra, hogy együtt piruljanak még egy-két percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így folyamatosan kevergesd.

    3

    A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel apróra. Add hozzá a húsos keverékhez, és főzd össze 5-7 percig.

    A paradicsom gazdagítja a leves ízét, és segít a hús gyorsabb puhulásában.

    4

    A sárgarépát és céklát tisztítsd meg, majd vágd apró kockákra. Tedd őket a húsos keverékhez.

    A sárgarépa és a cékla színt ad a levesnek, és egy édes ízt is hozzárak.

    5

    A csicseriborsót öblítsd le, és add hozzá a leveshez, majd önts hozzá 1 liter vizet. Főzd 30-40 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

    A csicseriborsó adja meg a harira gazdag textúráját, és a leves alapja.

    6

    Add hozzá a hibiszkusz virágot, köményt, koriander port, fűszerpaprikát és az apróra vágott koriandert. Keverd jól össze, és hagyd főzni további 10 percig.

    A hibiszkusz virág savanykás íze különlegessé teszi a levest, próbáld ki bátran.

    7

    A leves végén öntsd hozzá a limonádét, és ízesítsd zöld chilivel, ha szereted a csípősebb ízeket. Tálald melegen.

    A limonádé frissítő ízt ad, és remekül ellensúlyozza a fűszeres ízeket.